Реклама / Ads
3| 2668 |22.04.2024 НОВИНИ

Руският опозиционер Иля Яшин: Струваше ли си тази война толкова много живот и разрушения? И струва ли си да продължаваме тази лудост?

.
Иля Яшин
"Нека само си представим какво НЕ би се случило, ако Путин не беше наредил нападението на 24 февруари. Нямаше да загинат десетки хиляди хора и от двете страни. Бащите щяха да водят децата си на училище, вместо да гният в земята. Съпрузите нямаше да бъдат откъснати от жените си. Майките щяха да пекат блини на синовете си за Масленица, вместо да плачат над ковчезите им. Кажете го на глас: хората щяха да са живи".
 

Иля Яшин, Facebook, заглавието и преводът са на редакцията на ФрогНюз. Опозиционерът Иля Яшин беше осъден на 8,5 години затвор - публикациите му за военните престъпления на руската армия в Буча били "фейк".

 

Когато разговарям с хора, които оправдават нахлуването в Украйна, обикновено чувам едни и същи аргументи. НАТО е на границите, руснаците са потиснати в Донбас, Путин не е имал избор... Пропагандата е забила тези тези в мозъците им като пирони и е доста трудно да ги извадиш. Но понякога аргументите "в полза на противното" помагат. Опитайте да го направите с хора, които познавате.


Нека само си представим какво НЕ би се случило, ако Путин не беше наредил нападението на 24 февруари.







Първо, нямаше да загинат десетки хиляди хора и от двете страни. Бащите щяха да водят децата си на училище, вместо да гният в земята. Съпрузите нямаше да бъдат откъснати от жените си. Майките щяха да пекат блини на синовете си за Масленица, вместо да плачат над ковчезите им. Кажете го на глас: хората щяха да са живи.


Второ, градовете с рускоезично население нямаше да бъдат разрушени. По крайбрежната улица на Мариупол щяха да се разхождат майки с детски колички, а не танкове. Кафенетата в Бахмут щяха да се използват за свиждане, а не за картечни гнезда. Това щяха да бъдат живи градове, а не напоени с кръв руини.

 

Белгород, Шебекино, Грайворон и други нямаше да пострадат от обстрела, а населението им нямаше да бъде убито или евакуирано. Това щеше да е безопасна територия, чиито жители знаят за войната само от филми и книги.


Трето, страната ни щеше да спести трилиони рубли, които днес се харчат за горяща техника и взривяващи се снаряди. Тези пари можеха да подобрят живота и социалния статус буквално на всеки руснак, вместо да сеят смърт из цяла Украйна.


И накрая, хиляди наши сънародници сега нямаше да са в затвора заради отказа си да отидат в чужда държава и да убиват нейните защитници.


Помислете само: нищо от това нямаше да се случи. Целият мрак от последните две години щеше да си остане история на ужасите на алармистите и кошмар на обикновените хора.







Струваше ли си тази война толкова много живот и разрушения?


И струва ли си да продължаваме тази лудост?




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 13| 2617 |22.04.2024 Президентът издаде указ: Главчев е назначен и за външен министър, а Георги Тахов за министър на земеделието . 28| 10698 |22.04.2024 Внимавайте какво ще ви кажат за пуделчетата, чекмеджетата и корупцията! От това зависи как ще живеем . 0| 2482 |22.04.2024 Северна Корея с поредна провокация - изстреля няколко балистични ракети край източното си крайбрежие . 1| 2574 |22.04.2024 Какви пари да очакваме, ако работим по Великден?

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads