Реклама / Ads
8| 3360 |03.12.2022 НОВИНИ

В навечерието на първия мандат: ГЕРБ внася кабинет на малцинството, искат подкрепа от ДБ

.
В навечерието на връчването на първия мандат от ГЕРБ обявиха, че ще внесат кабинет на малцинството. Партията отказа да обяви името на премиера предварително, но са готови със състава на кабинет.
 

„Това което мога да ви уверя, че ще направим всичко възможно да има кабинет, както и правим. Ако трябва, ще внесем и кабинет на малцинството. Най-вероятно няма да бъде подкрепен. Надявам се да надделее разумът. Надявам се да дойдат от „Демократична България“, обяви Екатерина Захариева, цитирана от bTV.

 

Коалицията „Продължаваме промяната“, която също имаше подобна заявка обявиха, че подкрепа за ГЕРБ е невъзможна. Отказват се и от внасяне на кабинет на малцинството с втория мандат.

 

„Това предложение вече не е на масата. Пожелаваме успех на ГЕРБ и дано г-жа Атанасова успее да стане премиер. Ние сме обещали на нашите избиратели че няма да подкрепим кабинет на ГЕРБ в никакъв формат“, категоричен е Андрей Гюров от „Продължаваме промяната“.

 

От втората политическа сила са категорични, че промените в Изборния кодекс поставят под въпрос честността на вота.

 

"По един безобразен начин беше отнето правото на българските граждани на честен вот. Да избират какво управление очакват - дали моделът на Борисов да остане, или искаме нов модел“, добави Гюров.

 
„Смешни и жалки са аргументите на „Продължаваме промяната“, че ще купуваме избори. Даваме право на хората, които се притесняват или са скептични да гласуват на хартия. Ние спечелихме тези избори изцяло с машини“, коментира Екатерина Захариева.

 

Според министъра на правосъдието Крум Зарков новите изборни правила са „погром“ върху системата. Той  допълни, че президентът лично трябва да реши да наложи ли вето на Изборния кодекс, след като се запознае с консолидирания му вариант.

На фона на политическите страсти пред Народното събрание беше организиран протест от партия „Възраждане“. 

 

Той е срещу приемането на еврото от България и в защита на лева. От „Възраждане“ са категорично против въвеждането на европейската валута у нас. 

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 3237 |02.12.2022 Радев връчва на ГЕРБ първия мандат в понеделник . 3| 3241 |01.12.2022 Локхийд Мартин: Започна сглобяването на първия български изтребител F-16 . 12| 8663 |29.11.2022 Десислава Атанасова, ГЕРБ: Ще предложим правителство с първия мандат, списък с министри . 3| 3169 |29.11.2022 Даниел Митов, ГЕРБ: Готови сме да вземем папката с първия мандат

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads