Реклама / Ads
12| 5447 |30.03.2013 НОВИНИ

НДСВ и Касим Дал тръгват заедно на изборите

.
Христина Христова - председател на НДСВ
НДСВ и Народна партия "Свобода и достойнство" на напусналия преди две години ДПС Касим Кал регистрираха в ЦИК първата коалиция "Център - свобода и достойнство" за изборите на 12 май.
 


Новият изборен кодекс допуска предизборни съюзи да се правят само от регистрирани в ЦИК партии. Срокът за това е до 1 април. Засега е ясно, че от регистрираните 63 партии за вота се очертават няколко коалиции - около БСП в "Коалиция за България", съюз между ДСБ и новата партия на Надежда Нейнски "Синьо единство", около СДС и другите партии в разтурената "Синята коалиция" и около партията на Слави Бинев ГОРД.

НДСВ и партията на Касим Дал се опитаха да се коалират със СДС на Емил Кабаиванов, но така и не се разбраха.

Преди повече от година НДСВ заяви, че ще търси съюзници, защото страната е в трудна ситуация и трябва да се работи за излизане от кризата, коментира  лидерът на НДСВ Христина Христова. Според нея трябва да се работи за промяна на социалния статус на хората, предаде БГНЕС.

"Такива съюзници видяхме в лицето на Народна партия "Свобода и достойнство". Самата основна дума, която е в заглавието на Народна партия "Свобода и достойнство", а именно "свобода" е основната дума в либералния речник. НДСВ е либералноцентристка партия и мисля, че трябва на България и на българите свобода от корупция, свобода от бедност, свобода от монополи, свобода на семейството, на индивида, на бизнеса, на институциите да спазват законите", аргументира се Христова. Тя ще е водач на листите в 23-ти МИР в София и тази във Враца.

Председателят на Народна партия "Свобода и достойнство" Корман Исмаилов посочи, че в тяхната партия приключва процесът по номинации и допусна, че вероятно той ще води листата в Кърджали. Представители на неговата партия ще оглавят вероятно листите и в останалите смесени избирателни райони.
 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 52| 6102 |22.02.2013 Ив. Костов: К. Пенчев беше от НДСВ, НДСВ продаде ЕРП-тата . 84| 6505 |12.02.2013 Премиерът: Едната цифра в сметките за ток да пишат на Костов, другата на Станишев, НДСВ и ДПС . 11| 6333 |02.02.2013 Касим Дал: Ахмед Доган трябва да осветли тъмното си минало . 14| 6301 |26.01.2013 Касим Дал: Насилието в ДПС се осребрява винаги

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads