Реклама / Ads
4| 3681 |11.02.2023 НОВИНИ

Нейнски: САЩ и Великобритания ни казаха, че институциите ни не работят

.
САЩ и Великобритания ни сигнализираха, че българските институции не работят. Ако бяха ефективни, нямаше да има нужда от сигнали отвън. Това е напомняне между партньори, че има неща, с които нашите съюзници ще бъдат безкомпромисни, защото това застрашава сигурността на демократичната общност и НАТО.
 

Това заяви пред NovaNews бившият министър на външните работи Надежда Нейнски.

 

ФрогНюз припомня, че включените в новата порция санкции на американското финансово министерство попадат Владислав Горанов, Румен Овчаров, обвиненият в шпионаж лидер на движение "Русофили“ Николай Малинов и двама бивши директори на АЕЦ „Козлодуй“ - Александър Николов и Иван Генов.

 

Санкциите са за “широко участие в корупционна дейност в България”. Прокуратурата обаче не видя порицание в новината, а напротив - потупване по рамото. Според държавното обвинение включването на новите лица в списъка “Магнитски” е “открита подкрепа за действията на прокуратурата, а освен това става дума за имена, които са “познати” на обвинението. Шефът на Националната следствена служба и зам.-главен прокурор Борислав Сарафов заяви тази сутрин в ефира на Българската национална телевизи, че срещу Владислав Горанов трябва да бъдат събрани достатъчно доказателства, за да бъде повдигнато обвинение.

 

Нейнски коментира и смъртоносните земетресения в Турция, засегнали и съседна Сирия.

 

Жертвите на трусовете надхвърлиха 25 хил. души. Вече има и арестувани, обвинени в компромиси в строителството на голяма част от рухналите в страната сгради. Засилва се и напрежението спрямо властта на президента Реджеп Ердоган.

 

“Смятам, че това, което се случи в двете държави, показа много и различни лица. Границата с Армения се отвори, за да получи Турция хуманитарна помощ оттам. Има информация, че Израел помага на Сирия. Хората имат потребност от доброто. Това нещастие отприщи много силна човешка съпричастност, която премина отвъд религията, етносите, политиката и конфликтите. Аз съм изключително впечатлена от човешката реакция”, заяви бившият министър на външните работи.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 8| 3669 |10.02.2023 Великобритания наложи санкции на Пеевски, Божков и Желязков . 0| 3186 |09.02.2023 Великобритания с нови санкции на руски компании и представители на Кремъл . 10| 3103 |08.02.2023 Великобритания може да прехвърли далекобойни оръжия на Украйна . 5| 3547 |08.02.2023 Зеленски с изненадваща визита във Великобритания

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads