Реклама / Ads
7| 3521 |11.02.2023 НОВИНИ

Горанов, Овчаров и новите имена в списъка ”Магнитски” мълчат за санкциите

.
Оглушително мълчание цари след новината за новите имена, попаднали в списъка “Магнитски” на американското финансово министерство. От институцията обявиха пет настоящи и бивши длъжностни лица у нас - Румен Овчаров, Александър Христов Николов, Иван Генов, Николай Малинов и Владислав Горанов. Причината за санкциите е “участие в корупционна дейност в България.
 

Санкциите дойдоха като втори шамар за страната ни, след като през юни 2021 г. от Вашингтон обявиха, че ще санкционират трима души - Делян Пеевски, Васил Божков, Илко Желязков и свързаните с тях дружества.

 

Пред БТА бившият енергиен министър Румен Овчаров каза, че няма да коментира наложените санкции, защото “не е получил никаква официална информация”. Бившият изпълнителен директор на АЕЦ “Козлодуй“ Иван Генов също отказа коментар и определи новината като “глупост” и “простотия”. Александър Николов, бивш главен изпълнителен директор и заместник-директор на АЕЦ “Козлодуй“ бе лаконичен като каза, че е шокиран от решението на Министерството на финансите на САЩ. Пред бТВ Николай Малинов, който ръководи проруската неправителствена организация Национално движение “Русофили“ пък заяви, че е “поласкан” от решението на Вашингтон:

 

 "Щом кучетата на моите врагове лаят по мен, значи съм на правия път".

 

Владислав Горанов не вдига телефона си. Вчера от партия ГЕРБ не се разграничиха от него и не обявиха, че той ще бъде изключен от формацията на Бойко Борисов. В ефира на Българската национална телевизия Тома Биков, едно от остриетата на ГЕРБ, посочи, че партията ще настоява за доказателства за вината на лицето. 

 

“Оповестената нова информация по глобалния закон “Магнитски" и режима на глобалните антикорупционни санкции на Великобритания е преди всичко в правомощията на независимата съдебната власт“, посочиха по-рано вчера от ГЕРБ в позицията си.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 9| 8456 |10.02.2023 Директорът на Антикорупционен фонд за новите санкционирани по „Магнитски”: Моментът не е случаен . 45| 8861 |10.02.2023 Нов списък санкционирани българи по ”Магнитски” - Вл. Горанов, Р. Овчаров, Н. Малинов . 11| 9708 |10.02.2023 Христо Иванов поиска оставката на Гешев след новите санкции по „Магнитски“ . 0| 3151 |09.02.2023 47 са новите случаи на коронавирус

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads