Реклама / Ads
0| 4034 |16.02.2019 НОВИНИ

Прокуратурата започна разследване на инцидента с товарния влак в Пловдив

.
Цистерните с гас не са пострадали и са отстранени.
Дерайлиралият в Пловдив товарен влак с пропан-бутан е собственост на същата фирма, която причини трагедията на гарата в Хитрино. Няма изтичане на газ и пострадали при инцидента. Изправят двата локомотива, излезли от релсите. Прокуратурата започна разследване на инцидента.
 

Започна изправянето локомотивите на товарения влак с вагони с пропан-бутан, който излезе от релсите тази сутрин на гара Пловдив.  Композицията е на фирма "Булмаркет" – собственик и на катастрофиралия влак на гара Хитрино.

 

Инцидентът стана рано тази сутрин, когато товарна композиция с пропан-бутан, идваща от Сърбия,  влиза на територията на гарата в Пловдив и дерайлира на втори коловоз.

 

Веднага след инцидента контактната мрежа е изключена от напрежението, много от влаковете закъсняват.

 

Вагоните с пропан-бутана са били изтеглени. Няма изтичане на газ, нито пострадали при инцидента. Започнала е и акция по изправяне на дерайлиралите локомотиви.

 „С нормална скорост са се движели машинистите, при ограничение 40 км/ч. влизат с 35 км/ч. Дерайлирали са 2 локомотива и 3 вагона”, каза Петър Ганев, управител на „Булмаркет” пред бТВ.

 

По думите му първоначалният оглед показал проблем със стрелката. Алкохолните проби на двамата машинисти са отрицателни.

 

По разпореждане на главния прокурор следователи от Националната следствена служба поемат разследването на инцидента с дерайлиралия влак в Пловдив.

По думите на говорителя на прокуратурата Румяна Арнаудова разследващите ще извършат всички необходими замервания, за да установят причината за катастрофата.  

 

"Прокуратурата е уведомена за инцидента от тази сутрин, при който товарна влакова композиция дерайлира на централната гара в Пловдив. Окръжният прокурор лично е отишъл на мястото на произшествието. Под негово ръководство се извършват процесуално-следствени действия. За инцидента веднага е уведомен и главният прокурор. По негово разпореждане следователи от Националната следствена служба поемат разследването“, каза Арнаудова.

 

"Към мястото на инцидента пътуват екипи от НСлС и експерти, които имат достатъчно опит в разследване на жп катастрофи, такива, които имат опит и при инцидента в Хитрино. В рамките на деня ще се извърши оглед на местопроизшествието, ще бъдат разпитани свидетели, за да се установи причината и евентуалната вина за настъпване на този инцидент“, добави Арнаудова, цитирана от Агенция "Фокус".

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 5693 |13.02.2019 Марешки сезира прокуратурата за държавна инвестиция в полза на братя Бобокови от Русе . 0| 4813 |13.02.2019 Иво Костов: В прокуратурата има сигнал от служители на МОН срещу Гератлиев . 4| 4302 |12.02.2019 След дъжд качулка: МВР издаде международна заповед за разследване на случая ”Гебрев” . 8| 5149 |08.02.2019 БОЕЦ поиска прокуратурата да повери всички скандали със записи

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads