Реклама / Ads
9| 5408 |17.03.2016 НОВИНИ

Ненчев: Варианти за нов изтребител са Gripen, Eurofighter и др.

.
Обещават до край на годината 12 изправни МиГ-29
Разговорите за избор на нов изтребител за ВВС са в решаваща фаза, като вариантите са с фирмите Gripen и Eurofighter и други, съобщи военният министър Николай Ненчев.. Финален срок за това обаче не е поставян, тъй като има много технически подробности за доуточняване, каза от своя страна началникът на отбраната ген.-лейтенант Константин Попов.
 
До края на годината българските ВВС ще имат поне 12 изправни изтребители „МиГ-29", заяви министърът на отбраната Николай Ненчев в авиобаза Граф Игнатиево.

До края на май се очакват още два ремонтирани двигатели за „МиГ-29", с което работещите изтребители стават общо четири. Това стана възможно след финализирането на преговорите с полската страна за регулярни доставки, техническо обслужване и постоянна логистична поддръжка на двигателите, посочи министърът.

Разговорите за избор на нов изтребител за ВВС са в решаваща фаза, като вариантите са с фирмите Gripen и Eurofighter и други, съобщи той. Финален срок за това обаче не е поставян, тъй като има много технически подробности за доуточняване, каза от своя страна началникът на отбраната ген.-лейтенант Константин Попов.

Осигурени са средствата за модернизацията на „МиГ-29", който ще използваме в следващите може би една-две или три години максимум, преди да придобием многофункционален самолет. А вероятно до дни проектът за закупуването на нов многофункционален самолет ще бъде приет в Министерския съвет. Няма да има проблеми с авиацията. То и към момента няма, но предполагам, че в рамките на следващите няколко месеца, до края на годината авиацията ще бъде в изключително добро състояние и ще можем сами, без каквато и да е подкрепа, ако това не е необходимо, да охраняваме сами въздушното ни пространство, каза Ненчев.

Ще бъде спряна и обществената поръчка за доставка на храна за армията, обяви Ненчев в авиобаза Граф Игнатиево. Военният министър посочи, че обществените поръчки в сферата на отбраната ще бъдат незабавно спирани и при сянка на съмнение.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 4015 |11.03.2016 Ненчев: В момента ситуацията на границата е спокойна . 5| 4040 |02.03.2016 Ненчев: Спрях обществени поръчки за автомобили, котки, бронирана техника . 2| 3999 |02.03.2016 Ненчев: Меморандумът с ГЕРБ раздели Реформаторския блок . 18| 4609 |28.02.2016 Ненчев: Връщането на казармата ще нанесе щети

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads