Реклама / Ads
6| 5384 |08.08.2014 НОВИНИ

М. Ненков: Инфарктът не пита ти кой си и кого харесваш

.
Това, което се е случило на хората в Мизия дори не можете да си го представите! С тези трогателни думи здравният министър Мирослав Ненков описа обстановката, която е видял днес в наводнения град.
 

 

След като се върнах си представих какво ще се случи ако кабинетът ми се напълни с вода. И как ще изглежда когато тя се дръпне, описа ситуацията министърът по БиТиВи. Той каза, че ако се прилага елементарна хигиена от жителите на града няма да се стигне от разпространение на зарази. Ненков обясни, че отводняването е трудно, тъй като в Мизия няма наклон. Той все още не може да каже какво е финансовото състояние на министерството, защото тепърва му предстои да се запознае с приходите и разходите на министерството. За него все още е непонятно защо са били уволнени шефовете на три болници в последния момент от предишния министър Таня Андреева. Ненков е разпоредил проверка, за да се види как се управляват въпросните клиники. Той разказа, че при посещението на болницата в Оряхаво разбрал, че общопрактикуващите лекари работят там до обяд. След това до следващата сутрин работата се поемала от Спешна помощ. Министърът е категоричен, че трябва да се намери начин джипитата да дават дежурства до вечерта, за да се облекчи труда на спешните лекари. Мирослав Ненков успокои зрителите, като зяви, че няма опасност от ебола. Първо защото географски сме далече от заразата и второ, защото вирусът е неустойчив. До страните на заразата няма преки полети, а такива с прекачване.  Не е толкова страшно. Изглежда така, но слава Богу начина за предаване на вируса не е лесен. Той не е устойчив в околона среда, обясни медикът. Похвали се , че вече има двама заместници, на които ще може да разчита.  Тепърва престои на Мирослав Ненков да се види и с шефката на здравната каса. Той е категоричен, че по темета за финансирането  й трябва да има политически консенсус.  Когато дойде инфаркта не се интересува ти какъв си, кого харесваш или не харесваш, каза служебният министър.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 5921 |08.08.2014 Закопчаха двама, опитали да отмъкнат 5 млн. лв. джакпот от тотото с фалшив фиш . 5| 5897 |07.08.2014 Министър Ненков: Имаме нелошо здравеопазване . 22| 6931 |01.08.2014 Д-р Ненков: Повръща ми се от търговията за здравеопазването . 10| 5041 |28.07.2014 З. Златанова: Питайте ВСС защо парите не са им стигнали

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads