Реклама / Ads
3| 4448 |13.10.2023 НОВИНИ

Неуспешна Октомврийска революция: ПП-ДБ за вота на недоверие

.
Всички се чудят какво се случва в сглобката и общата ни работа. 62 от 66-те реформи, които бяхме заложили за тази пленарна сесия, се случиха. Антикорупционният закон, който беше мираж в предишните парламент, днес е факт и ЕК каза, че е един от най-добрите, които България е приемала. Факт е Законът за домашното насилие. За всички, които казват "Да, но ГЕРБ и ДПС ви удушиха, вие сте аматьори" - календарът беше заложен с нашите реформи. 
 

Това заяви на брифинг пред журналисти Кирил Петков от “Продължаваме Промяната” - “Демократична България”. 

 

Петков определи като безпредметен вотът на недоверие, внесен от опозицията. По думите му той е демонстрирал "предизборна немощ".

 

Той похвали правителството за свършената работа и посочи, че с 63-ма депутати партията има свой собствен кабинет и министри.

 

"Нашите родни стари и нови болшевики искаха да си правят Октомврийска революция, но това не се случи. Протестиращите на практика отхвърлиха вота на недоверие, защото те бяха подбуждани, търсеше се начин чрез тях да се дестабилизира страната, но хората разбраха, че правителството се грижи за тях", заяви в отговор ген. Атанас Атанасов от ДБ.

 

"Вотът на недоверие показа безалтернативността на това управление. Партии, които преговаряха с ГЕРБ за управление, излязоха да ни търсят сметка защо сме влезли в това управление", смята на свой ред Христо Иванов.

 

Според него атакуващите управлението са показали, че не могат да формират политическа алтернатива.

 

"Това управление е трудно, свързано е с много компромиси и баланси. Конфликтите не спират и няма да спрат, защото това управление се крепи на политически сили, които остават опоненти", счита още Иванов.

 

Петков коментира и отсъствието на Бойко Борисов от пленарна зала при гласуването на вота на недоверие. Лидерът на ГЕРБ лично се извинил за отсъствието си в телефонен разговор и заявил, че кабинетът има подкрепата на партията.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 14| 4231 |13.10.2023 Нинова: Готови сме с мотивите за втория вот на недоверие към кабинета "Денков" . 3| 4178 |13.10.2023 Обвинените за шпионаж в полза на Русия българи остават в британски затвор . 8| 4742 |13.10.2023 Въпреки забраната: В София се провежда демонстрация в подкрепа на Палестина . 0| 4327 |13.10.2023 Закопчаха 50-годишен свещеник за разпространяване на порнографски материали с участие на деца в Хасковско

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads