Реклама / Ads
0| 3240 |28.04.2022 НОВИНИ

Митрофанова плаши ако дадем оръжие на Киев, кани Кирил Петков да посети Донецк и Луганск

.
Елеонора Митрофанова
Митрофанова заплаши България, след решението да предоставим оръжие на Киев и приканва делегацията, водена от премиера Петков да посети и Донецк и Луганск , за да се установи истината за конфликта: „Продължаваме да следим внимателно воденото сред политически обществени кръгове обсъждане относно евентуални доставки на оръжия и амуниция от България на псевдогероите на Украйна.
 

Разчитаме, че официалната София в пълен обем оценява всички негативни последици на такава стъпка за по-нататъшните руско-български отношения.Обърнахме внимание на намерението на отделни представители на управляващата в страната коалиция да посетят Киев с цел да се убедят лично, че е необходимо да снабдяват Украйна с летални оръжия. За да получат обективна информация за протичащите в Украйна събития бихме препоръчали на представителите на българската делегация да пообщуват също така и с официалните лица на Донецката и Луганската Народни Републики – да научат ТЯХНОТО виждане на ситуацията, да чуят ТЯХНАТА история за причините на конфликта и отношението на украинската власт към някога собствено население. Убедена съм, че ако българската страна има такова желание, няма да е трудно да се организира такъв контакт.“, се казва в информацията на руското посолство.

 

Спряното подаване на газ за България Елеонора Митрофанова обяснява по следния начин: „… България се присъедини към държавите, които са решили да приложат спрямо Русия методи на откровен шантаж и рекет – руските валутни активи бяха незаконно блокирани, което ни лиши от достъпа до получаваните за газ средства.“ Руската страна и дума не обелва, защо избирателно кранчето е врътнато на Полша и България само и то преди страната ни да обяви официално, че ще предостави оръжие на Украйна. Митрофанова мълчи и за твърденията си през последните два месеца, че България няма да има проблеми с газа, Русия е надежден доставчик, а врагове на приятелството ни внушавали страхове.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3394 |28.04.2022 В ДНР се уплашиха и отмениха „парада“ на 9 май . 0| 3999 |27.04.2022 Путин заплаши с „мълниеносен отговор“, ако някой поиска да се намеси отвън в събитията в Украйна . 0| 5352 |27.04.2022 Радан Кънев: Митрофанова си потегля за Москва - форма на плащане в рубли . 0| 3128 |27.04.2022 Петков: Спирането на руския газ е шантаж. Няма да се поддадем на този рекет

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads