Реклама / Ads
0| 3148 |02.08.2022 НОВИНИ

Сандов: ”Демократична България” и ”Продължаваме промяната” сядат на масата за преговори

.
Борислав Сандов
”Започнаха разговори в рамките на ”Демократична България” (ДБ) - трите партии в коалицията ще проведат заседания на националните си органи, от ”Зелено движение” искаме да продължим живота на ДБ. Ще се водят разговори с ”Продължаваме промяната” за съвместно явяване на изборите. Това заяви вече бившият екоминистър Борислав Сандов.
 

Има плюсове и минуси да се явим както заедно, така и поотделно, допълни той пред BTV.

 

Служебният кабинет трябва да поддържа системите на държавата и не му е работа да променя геополитическата посока на страната ни. Правителството може да реши да продължи политиката на редовното и да осигури доставките на газ до ноември. Не е работа на Румен Радев да определя политиката на служебния кабинет. Аз не бих станал министър в подобно правителство“, коментира  Сандов.

 

Познавам голяма част от министрите и съм работил с тях. Президентът назначи по-скоро експерти, от които не се очаква политическо говорене. Надявам се през есента да имаме работещ парламент и редовно правителство. Не искам да коментирам назначенията на хора, които са от вътрешната опозиция в БСП. Очаквам голяма част от зам.-министрите да запазят постовете си при Гълъб Донев, защото са експерти. Единствено от желанието и усилията на служебния кабинет зависи дали ще прави ревизия. Аз не се притеснявам и бих съдействал. Започнахме разговори в „Демократична България“ за следващите избори. Ще проведем трите партии нашите национални форуми. Търсим възстановяване на подкрепата, която загубихме след много избори миналата година. Ще разговаряме и с ПП, за да преценим, дали е по-добре да се явим заедно, или поотделно. Трябва да сме стабилни в пътя ни напред. Имаме твърде много глобални кризи, за да си създаваме и политически, каза още Сандов.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 2731 |26.07.2022 Министър Сандов: Проверката в ”Брикел” не бе акция против Ковачки, а против пушещата централа . 0| 2817 |24.07.2022 Борислав Сандов: „Държавен вестник“ бави заповедта за плаж „Корал“ . 0| 3239 |22.07.2022 ”Демократична България”: Не сме решили дали ще участваме с министри в кабинета, за експертно правителство сме . 0| 3053 |21.07.2022 ”Демократична България” предпазливи: Ще се включат по активно в консултациите след излъчване на кандидат за премиер

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads