Реклама / Ads
12| 6295 |08.11.2023 НОВИНИ

Морал: Путин помилва убиец на студентка и му даде автомат. А ако садистът се бе гаврил с някоя от дъщерите му?

.
Вера Пехтелева...
Руският президент Владимир Путин помилва жителя на гр. Кемерово Владислав Канюс, който е осъден на 17 години затвор при строг режим на изтърпяване. „Извергът“, както е наречен от медиите Канюс е осъден за убийството на студентката Вера Пехтелева.
 

За помилването на убиеца от Путин съобщава в правозащитничката Алена Попова в Telegram. Тя публикува отговор от прокуратурата до родителите на Пехтелева, от който следва, че указът на президента на Руската федерация за помилване на убиеца на дъщеря им е подписан на 27 април 2023 г.

През юни близките на Вера Пехтелева научили, че Владислав Канюс е освободен от затвора и е заминал да се бие в Украйна.

 

През септември Алена Попова разкрива, че Канюс вече се е върнал от фронта и е на свобода. "Какво да правим? Да не мълчим! Крещете възможно най-силно. Ако мълчим, просто ще приемем факта, че убийци ще се разхождат по нашите улици. Препратете това на медиите, които четете. Нека пишат за това. Нека питат Песков (Дмитрий Песков, говорител на Кремъл, б.р.) за адекватността и морала на такова решение. Нека питат прокуратурата защо изпълнява указания. Да не ги оставяме да им се размине. Нека цялата страна се оправдава за своите „герои“, пише Попова в телеграма.

 

Припомняме, че Канюс убива студентката Вера като и нанася 111 рани с нож, удрял главата й в пода и мивката, изнасилва я полумъртва и накрая я удушва с шнура на ютията. Известно е също, че полицията не се е отзовала на нито едно от позвъняванията на съседи, които чували писъците и виковете за помощ на младото момиче. По-късно дежурните полицаи получават условни присъди за неизпълнение на служебните задължения.

Садистичните изтезания на „Изверга“ са продължили повече от 50 минути, време достатъчно тя да бъде спасена при адекватни действия на органите на реда. Те обаче не си мръднали пръста. Когато все пак съседите разбили вратата вече било късно.

 

Днес Канюс е на свобода. Забележете: негови снимки с униформа и оръжие в Ростов на Дон се появяват в мрежата на 28 април, а указът за помилване на Путин е от 27 април. Как за по-малко от един ден престъпникът успява да напусне затвора, да бъде зачислен във военна част, да отпътува от затвора до Ростов и да се снима – това наистина е силно подозрително.

 

Путин има официално две дъщери – Мария и Катя.

Руски медии твърдят, че Путин има дъщеря и от връзката си със Светлана Кривоногих.  И още една – от гимнастичката, олимпийска шампионка, Алина Кабаева.

 

Да са живи и здрави и дано не попадат на пътя на Владислав Канюс – „Изверга“.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 17| 4855 |06.11.2023 Източници: Путин вероятно очаква да остане на власт до живот . 16| 4776 |05.11.2023 Сашо Диков: Ваня Григорова се самоуби в ефир с Крим и Путин . 6| 4606 |05.11.2023 Украйна смята, че Кремъл сам разпространява слуховете за смъртта на Путин . 16| 5826 |02.11.2023 "Не знаем какви стъпки ще последват и кога, но знаем къде свършва този път". Путин разреши на Русия да направи ядрен опит

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads