Реклама / Ads
0| 3807 |24.10.2023 НОВИНИ

Няколко институции в Берлин съобщиха, че са получили заплахи за поставена бомба

.
Източник: БГНЕС
Няколко институции в Берлин съобщиха, че са получили заплахи за поставена бомба, след като по-рано днес и вчера подобни случаи имаше и в няколко училища и медийни организации в други части на Германия, информира ДПА.
 

Органите на реда съобщиха, че такъв сигнал е получила централната жп гара в Берлин. На железопътния оператор "Дойче бан" е бил изпратен тази нощ имейл, заяви тази сутрин говорител на полицията, а впоследствие полицейските служители на централната гара са направили оценка на опасната ситуация.

 

Телевизия RTL, къщата музей на Вили Брант и централата на Германската социалдемократическа партия на федералния канцлер Олаф Шолц също са получили бомбена заплаха.

 

Заплахи за поставено взривно устройство са получили вчера и днес редица училища, радио станции, както и обществената телевизия ZDF. Според полицията при някои от случаите зад заплахите стои палестинската терористична групировка "Хамас".

 

Основно училище в южната провинция Бавария бе евакуирано тази сутрин след втора бомбена заплаха, като службите съобщиха, че тя е получена посредством имейл, в който е имало линкове, водещи към сайтове, свързани с "Хамас".

 

В столицата на Тюрингия - Ерфурт - са били отправени заплахи към три училища, които обаче не са били за бомба, а "заплахи за насилие", заявиха представители на полицията пред ДПА. В същото време сградата, в която се помещават три радиостанции в Тюрингия - "Антене Тюринген", "Ландесвеле Тюринген" и "Радио топ40", бе евакуирана след получена по имейла заплаха за взривно устройство, като полицията смята, че имейлът е бил изпратен от "Хамас". Сградата се проверява сега за наличие на експлозиви.

 

Вчера заради заплахи към няколко училища стартираха мащабни спецакции из цялата страна. Учебни заведения в провинциите Бавария, Баден-Вюртемберг, Северен Рейн-Вестфалия, Саксония и Тюрингия са получили заплахи. При проверките в сградите не е открито нищо подозрително.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3769 |24.10.2023 Няколко души са в неизвестност, след като два товарни кораба се сблъскаха в Северно море . 4| 4354 |19.10.2023 65 полицаи са ранени при среднощните протести в Берлин срещу израелските бомбардировки над Ивицата Газа . 1| 3814 |18.10.2023 Лидерът на еврейската общност в Берлин: Вече не се чувстваме в безопасност . 7| 3970 |18.10.2023 Берлинска синагога е била атакувана с коктейли ”Молотов” днес

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads