Реклама / Ads
0| 3534 |15.03.2022 НОВИНИ

Няколко секунди истина повече: Животът на Овсянникова

.
Марина Овсянникова Източник: Twitter
Със сигурност вече няма човек, който да не е чул името на журналистката Марина Овсянникова, след като прекъсна неочаквано ефира на предаването ”Время” с антивоенен плакат с призива: “No war. Спрете войната. Не вярвайте на пропагандата. Тук ви лъжат. Russians against war.” и застана зад водещата Екатерина Андреева. Но какъв е бил животът на редакторката преди няколкото секунди истина по руския Первый канал?
 

44-годишната Марина Овсяникова е родена в Одеса, Украйна. Завършва Факултета по журналистика на Кубанския държавен университет (KubGU), а след това и Руската президентска академия за национално стопанство и публична администрация (RANEPA) през 2005 г.

 

Започва кариерата си като водеща в държавната телевизия Кубан. Журналистката Божена Ринска написа в канала си в Telegram, че в началото на кариерата си Овсянникова (Ткачук) е била „местната кубанска звезда“.


Овсянникова има две деца. Съпругът ѝ Игор Овсянников е служител на канала RT (Russia Today) и работи като режисьор. Кореспондент на MSK1.RU е успял да се свърже него, но той категорично е отказал да коментира действията на съпругата си.


През 2002 г. в интервю, все още достъпно на портала Yuga.ru, Овсянникова разказва, че от детството си се занимава с гимнастика и плуване. Била е част от университетски отбор по плуване и дори печели шампионата на Краснодарския край сред университетите.

 

От профила ѝ във Фейсбук става ясно и че тя се интересува от пътуване, фитнес и кучета.

 

Припомняме Ви, че Овсянникова беше арестувана за своите „публични действия, насочени към дискредитиране на използването на въоръжените сили на Руската федерация с цел защита на интересите на Руската федерация и нейните граждани, поддържане на международния мир и сигурност“

 

Това обаче не беше единственият ѝ акт на съпротива. Преди да отиде в националната телевизия, Овсянникова записва съобщение, публикувано в социалните мрежи:

 

"Баща ми е украинец, майка ми е рускиня и те никога не са били врагове. Това, което се случва в Украйна, е престъпление и Русия е агресорът. Отговорността за тази агресия е на един човек: Владимир Путин

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3313 |13.03.2022 Пентагонът: Нападението в Яворов е третият удар в Западна Украйна за последните няколко дни . 0| 5656 |10.03.2022 Енергийният експерт Хр. Казанджиев: Дойде часът на истината за енергийната политика на Европа . 19| 10335 |24.02.2022 Ако наистина сме в НАТО, трите партии в коалицията да кажат какво правят с БСП и Стефан Янев . 2| 2974 |24.02.2022 Още няколко експлозии в Одеса

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads