Реклама / Ads
64| 5996 |01.03.2012 НОВИНИ

Няма популизъм във връщането на бонусите, отсече Борисов

.
Бойко Борисов
Решението за връщане на бонуси не е популистко. Това заяви пред журналисти Борисов в Брюксел, където по-късно в днес ще участва на заседанието на лидерите на ЕС.
 


В администрацията хората, които са работили и които на практика между другото взимат по два пъти по-високи заплати от самите министри, те нека да си останат. Защото действително би било елемент на популизъм да ги накарам и те да ги върнат, когато това са хора, които работят с милиарди, от тях зависи, че над 20 пъти повече пари усвояваме от Брюксел. Това са експерти, които договарят парите за следващия програмен период и е много важно дали с някой милиард отгоре ще договорят парите, коментира още премиерът.

По думите му тези служители нямат привилегията след това да казват "бях министър толкова години", не могат да впишат това в автобиографиите си.

Предния ден Борисов нареди на министри, зам.-министри, началници на политически кабинети, областни управители и зам.-областни управители да върнат взетите от тях бонуси до петък, иначе ще бъдат уволнени.

Популизъм бих нарекъл писмото на ДПС. Само ако включат хонорара на Ахмед Доган, това много пъти би превишило всички пари, които са взели тези няколко човека от ГЕРБ. Затова ги призовавам и хонорара на ДПС да върнат, и колегата Станишев да накара неговите хора да върнат парите от бордовете. Защото, както и да ги наричаш - "награди", "бордове","фондове", ДМС - всичко това са пари над заплатите, заяви още Борисов, цитиран от БТА.

Всички са си ги изработили - когато един заместник-министър участва и в комисия, и си слага подписа накрая, той извършва допълнителна работа. Същото бих казал и за парламента, бих попитал Лютви Местан по каква логика депутатите, заети в комисиите, получават допълнителни пари, след като получават заплати", каза още Борисов.

Той обаче отказа да коментира думите на вицепрезидента Маргарита Попова, че не би призовала онези, на които като министър на правосъдието е раздала бонуси, сега да ги върнат. Борисов отбеляза, че не може да говори за президентската институция и отговаря само за решенията на Министерския съвет.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 90| 5670 |29.02.2012 Борисов: Ако не върнат бонусите, ще има уволнения . 8| 4831 |16.11.2011 Темида стопира връщането на Общинска банка . 55| 6688 |27.08.2011 Д. Гущеров: Политическа злоба и вулгарен популизъм е политиката в България . 14| 5195 |12.07.2011 Връщането на панаира е победа за Пловдив, отсече Гергов

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads