Реклама / Ads
10| 3841 |15.01.2024 НОВИНИ

Няма съгласие за избор на председател на СОС. Бонев: "Вървим в правилната посока"

.
Източник: БГНЕС
"Това беше една конструктивна среща, на която намерихме някои отговори, но по темата за избор на председател на Столичния общински съвет все още нямаме конкретно лице, нямаме съгласие". Това заяви пред журналисти лидерът на "Спаси София" Борис Бонев след извънредната среща в Столичния общински съвет.
 

"За нас беше важно, че се запази конструктивният тон, макар да имаше моменти на размяна на малко по-остри реплики. Изясниха се някои въпроси и сме оптимисти, че се върви в правилната посока. Жалко е, че групите на ГЕРБ и „Възраждане“, въпреки отправената покана, не откликнаха на нея. В крайна сметка това не е разговор за коалиция, а разговор как да отпушим Общинския съвет“, допълни Бонев.





"Ще се опитаме още тази седмица да свикаме среща и да представим рамката на бюджета, тъй като, освен изборът на председател, важните решения за София са бюджетът и реформите", отбеляза още той.

 

По-рано днес се проведе среща на коалиция "БСП за България" с групата на "Продължаваме промяната - Демократична България"/"Спаси София" и кмета Васил Терзиев.


На този етап няма напредък в разговорите, обяви Иван Таков от БСП. По думите му градът е в аварийно състояние:





"Недоверието е много голямо за намиране на пресечни точки с най-голямата група в СОС. Видно е неумението за търсене на политически консенсус в Общинския съвет, тъй като на днешната среща общо взето форматът не се промени, не е намерен по-широк консенсус да се търсят варианти за разрешаване на ситуацията в СОС".

 

На срещата присъстваха Карлос Контрера от ВМРО и Вили Лилков от "Синя София". Няма конкретно лице, което е предложено за председател на общинския съвет, обясни Борис Бонев от "Спаси София" след срещата. Той обаче е оптимист, че се върви в правилната посока, защото се сяда на масата и се говори.

БСП няма да присъства на заседанието на съвета, което е свикано за 14.00 часа днес.

 

Извънредното заседание беше свикано чрез съобщения, разпратени до съветниците в петък вечерта, и е заради изтичащия срок за приемане на проекти по програмата за саниране.





Според кмета Васил Терзиев съветниците трябва да дадат мандат на районните кметове за програмата. В доклада на кмета се посочва, че крайният срок за приемане на проектни предложения по Процедура „Подкрепа за устойчиво енергийно обновяване на жилищния сграден фонд – етап II” изтича на 16 януари тази година.

 

Докладът му обаче беше остро критикуван от общинските съветници от ГЕРБ-СДС, БСП и "Има такъв народ", които в събота определиха управлението на Столичната община като "управленски хаос". "Възраждане" пък поискаха оставка.

 

ФрогНюз

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 6| 3935 |15.01.2024 Министър Вътев да следи протестите на фермерите в Германия. Да си събира ли багажа? . 1| 3814 |15.01.2024 Министър Славов: Нямам притеснения по приетите текстове за промяна на Конституцията . 2| 3893 |15.01.2024 Без имена и индикации - Габриел отговори на въпроси за ротацията . 3| 3883 |15.01.2024 Фермерските протести в Германия и кой има скрита полза?

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads