Реклама / Ads
0| 4386 |07.09.2020 НОВИНИ

Няма замърсяване на въздуха след пожара в ”Свилоза”

.
Химическото предприятие "Свилоза" в Свищов Източник: БГНЕС
Експерти от екоинспекцията следят качеството на атмосферния въздух в Свищов след получения тази сутрин сигнал за пожар на площадката за дървесина на свищовското предприятие ”Свилоза”. Към момента в Свищов няма данни за влошаване на качеството на въздуха след пожара тази сутрин, съобщиха от РИОСВ-Велико Търново.
 

Данните се получават от автоматичната станция за контрол качеството на атмосферния въздух в града. Резултатите от мониторинга в сутрешните часове не показват превишения на нормите на измерваните показатели- озон, серен диоксид, азотен диоксид, азотен оксид, сероводород и серовъглерод.

 

След близо осем часа борба с огнената стихия в предприятието "Свилоза" - Свищов, пожарът в склад за суха дървесина е локализиран и се контролира, каза за БТА комисар Красимир Кръстев, директор на Регионалната дирекция "ПБЗН -Велико Търново".

 

По думите му над 50 огнеборци от Свищов, Велико Търново, Горна Оряховица, Павликени, ведомствената пожарна на предприятието, са успели да потушат пламъците и да направят видима просека между 800 квадратни метра от склада за сух дървен материал, където е възникнал пожарът, и останалите два декара от площта му.

Така по-голямата част от склада и дървесината е спасена, но в близост има и други складове за дървен материал, което усложнява ситуацията, посочи Кръстев.

 

Огънят възникна около 8.00 сутринта. Към 15.00 часа е притихнал, но следобед температурата на въздуха е около 35 градуса, в района има вятър, идващ от река Дунав, което създава допълнителен риск пламъците отново да се активизират, затова наблюдението и контролът ще продължат и в следващите дни, защото при такова количество запалена суха дървесина ще се образува над два метра жар, която ще тлее с дни, подчерта Кръстев и уточни, че пострадали хора няма.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 26| 5919 |07.09.2020 Лидерът на БОЕЦ припомни думи на Борисов: Няма да участвам в управление, в което полицията ще бие хора . 43| 8734 |06.09.2020 Цвета Караянчева за Марешки: Една концесия няма да смени разбирането на Марешки . 6| 5113 |06.09.2020 Доц. Христо Христев: Днес няма нужда от властническо лицемерие . 6| 5747 |05.09.2020 Адв. Емил Георгиев към властта: Може всичко да кажете и пак никой няма да ви повярва

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads