Реклама / Ads
0| 3399 |12.03.2022 НОВИНИ

Никола Минчев: Кръгове и фирми изкуствено подклаждат несигурност

.
Никола Минчев
Привнесено бе напрежение за цената на олиото, без да има реална необходимост. Кръгове се опитват да използват момента за свои икономически и политически цели. Идеята е да се създава нестабилна обстановка в страната. Това каза по БНТ председателят на парламента Никола Минчев.
 

Тази промоционална цена е реалната цена на олиото. Няма пазарна необходимост тази цена да е по-висока. нарочно се създава притеснение в хората. Тук има идентичен казус с цената на бензина. Създава се обстановка на напрежение с пиридно увеличение на цената, така че да се създаде несигурност. След това излиза, че няма предпоставки за такова нещо. 

 

В тази геополитическа обстановка е по-лесно да се създаде подобно усещане на хората и най-тънки струни да бъдат докоснати. Те да бъдат засегнати по този начин. Изкуствено се подклажда несигурност в населението от кръгове и фирми. 


В момента няма предпоставки за въвеждане на извънредно положение. Няма предпоставки за шоково поскъпване на цените. Запасяването на страната на ресурс от слънчоглед и зърно може да се случи съвсем спокойно, за да може държавата да се предпази от шокова криза. 


Фокусът на срещата в Анкара Петков - Ердоган е била икономически и транспортен. Не съм разговарял с Кирил Петков относно темата за диверсификацията. 

България има запас, който да даде възможност да се търсят алтернативни източници на петрол, така че да не се стигне до енергийна криза.

 

Ако в НС има човек с черен печат и с обвинение, че е шпионин, това е обезпокоително. В НС провеждаме закрити заседания. Ако на тези заседания има човек, за когото има съмнения, че е шпионин на друга страна, това е много обезпокоително. 

Ако на Консултативния Съвет по национална сигурност присъства такъв човек, това също е проблем.  Този казус трябва да се изясни. Трябва да се види с какво разполагат службите. 

 

Продължителността на войната се оказа като информация доста неточна за много служби. Това не е само недостатък на българските служби. Аз нямам упрек към службите. В нито един момент на трети март не съм се обезпокоил за себе си. Не се присъединявам към искането за оставка на директора на НСО. 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4468 |11.03.2022 Николай Василев: Ако войната продължи, цените на газ и ток стигат Еверест . 0| 6035 |11.03.2022 Проф. Николай Радулов: Специалните служби са още на Борисов, в ДАНС има футболисти, с които е играл . 0| 6812 |11.03.2022 Николай Милчев: Война е! Дано да не объркам посоките . 0| 2972 |11.03.2022 Николай Николов пита Фандъкова за трамвайния тормоз по „Скобелев“

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads