Реклама / Ads
2| 3279 |01.03.2023 НОВИНИ

Никола Минчев: Ние не сме лява, нито сме популистка партия. Ние сме център

.
Източник: личен архив
Срещу нас няма действителни доказателства за каквито и да е корупционни практики, има изказвания. Доказателства не сме видели.
 

Това каза Никола Минчев, ПП в предаването "Честно казано с Люба Кулезич": 

 

По отношение на това, че нямаме идеология, коалиция ПП-ДБ е основана на една идеология - изтръгване на България от блатото на корупцията. Няма нищо по-логично да участваме дружно с Демократична България. Ние не сме лява, нито сме популистка партия. Ние сме център, уточни той.

 

Битката с корупцията няма по какъв начин да не е съществена тематика. Диалогът не е неприятна дума, само че когато стане непоследователен, тогава е рисково, смята Минчев.

 

Няма по какъв начин да влезем в коалиция с ГЕРБ и Движение за права и свободи, безапелационен е представителят на " Продължаваме смяната ".

 

Това сериозно обявяване на ГЕРБ, че са защитници на съдебната реформа е ярко разбиране, че това нямаше как да не се случи и ще имаме механизъм за разследвание на главния прокурор.


От една страна тези маневри имат за цел да създадат една различна представа в избирателите на ГЕРБ и да им придадат един по-добър евроатлантически облик в лицето на нашите партньори от ЕС и НАТО, но те няма как да се объркат, не са толкова късопаметни.

 

Това, че в България има проблем с корупцията го виждаме от много години, мониторинговия доклад на ЕС, третия списък Магнитски, но обществото го вижда най-осезамено, тъй като досега сериозни крачки в борбата с корупцията не са предприемани.

 

Това, че се налага някой отвън да ни посочва проблемите с корупцията не е добър сигнал. Ние се превръщаме в проблем с безконтролната корупция пред лицето на НАТО и ЕС, в чиято основа стои върховенството на закона.

 

Относно обръщението на Иван Гешев, първото което ми дойде на акъла, когато го видях, той президент ли е или магистрат, защото в тази си роля не би трябвало да дава подобни изявления. В него той се позовава на разделението на властите.


Всички си спомняме, че когато течеше процеса за избор на главен прокурор, той каза, че не е почитател на разделение на властите. И това изказване по-скоро може да го отдадем на демагогия, отколкото на правилно разбиране за правосъдие, каза Никола Минчев.

 

 

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 15| 3367 |19.02.2023 Николай Василев: Неприемането на еврото е управленски провал . 19| 3964 |18.02.2023 Ива Митева, ”Заедно”: Не съм в основата за сваляне на Никола Минчев, проф. Радулов лъже . 0| 4352 |17.02.2023 Никола Рахнев за Фрог: Най-естествената реакция след земетресенията беше да помислим как да помагаме . 3| 2948 |16.02.2023 Никола Стоянов: Надявам се от февруари да има по-голям спад на инфлацията

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads