Реклама / Ads
0| 3501 |21.05.2022 НОВИНИ

Никола Минчев: Не правим каквото си искаме. Няма пенкилер във властта

.
Не правим каквото си искаме, напротив - провеждаме коалиционни срещи и се обсъждат мерки в коалицията и не мога да се съглася с тази теза. Нямаше и до тук да стигнем, ако беше така. Диалогът трябва да е между нас.
 

Това заяви в ефира на bTV шефът на Народното събрание Никола Минчев.

 

“Не делим нищо. Успяваме да постигнем някакво съгласие“, посочи още Минчев и призова за диалог. 

 

Сривът в доверието според социологическите агенции и данните им Минчев обяснява със геополитическата ситуация. Другата причина според него е това, че има нужда от подобрения и изглаждане на търканията в коалицията.

 

Няма пенклер във властта, отсече Минчев по повод обвиненията, които отправи Станислав Балабанов. 

 

Формален пропуск в процедурата по поставяне на железните врати в НС. Не е била съгласуване с Министерството на културата, те излязоха с предписание вратите да бъдат демонтирани. Не знам защо администрацията не е дошла при мен с офертата, стана ясн още от думите на шефа на НС. Повод за коментара му е скандалът с металните решетки на парадния вход на парламента.

 

Минчев отказа да каже ще поиска ли оставката на главния секретар на НС Габриела Килфанова заради скандала. 

 

“Не мога да се скрия зад администрацията, защото съм председател на таз институция и така трябва да организирам работата, че да не се случва нещо подобно”, посочи още Минчев. 

 

НС ще плати глобата на Министерството на културата, но нейният размер все още не е ясен. Демонтажът на вратите предстои. Не е ясно обаче колко точно ще струва това. Вече стана ясно, че поставянето им струва 34 хил. лева. 

 

“Не, не ни е страх. Това е казус, който има и естетическо измерение, и символно. Категорично не ни е страх. Тази “охранителна мярка” е по искане на НСО, които са длъжни да охраняват и двете сгради на Народнот осъбрание. След като се случи тоз пробив в сигурността, те отново поставиха въпроса на масата. Разбирам гледната им точка”, обясни Минчев. 

 

Той отрече с антикризисните мерки властта да се опитва да си купи “народна любов”. Става дума за подпомагане на населението. 

 

“Това трябва да прав властта - да организира работата с така, че тя да е от полза за хората“, посочи Минчев. 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 5665 |20.05.2022 Експертът Никола Янков: ”Лукойл” може да преработва и неруски петрол, обратното е лъжа . 0| 4840 |20.05.2022 Николай Василев към Петков-Асен Василев: Нека кажат - ние сме бюджетни популисти . 0| 3502 |20.05.2022 Кой сложи решетки за 34 хил. лв. на НС? Ива Митева нахока Никола Минчев, че се крие зад администрацията . 0| 3082 |20.05.2022 Минчев: Металните решетки в парламента ще бъдат премахнати без обжалвания

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads