Реклама / Ads
0| 2972 |22.05.2022 НОВИНИ

Никола Минчев се гъне: Ще дам извинение на ИТН, ако то ще доведе до разбирателство в правителството

.
Никола Минчев
Ще дам извинение на ”Има такъв народ”, ако то ще доведе до разбирателство в правителството. Това каза по БНР председателят на Народното събрание Никола Минчев, който наскоро обвини партията на Слави Трифонов, че не ходи на коалиционни съвети.
 

"За мен най-важното е ние да можем да работим заедно, за да продължим работата си, така че ако това е  нещото, което наистина ще ни изкара от тази каскада от обвинения, в която сами се вкарахме от понеделник насам, давам това извинение и наистина се надявам това вече да е краят и да няма повече обвинения, а да седнем и да работим".

 

"Министерският съвет не готви вдигане на ветото за членството на Северна Македония в Европейския съюз", каза още председателят на Народното събрание:


"Категорично няма еднолично вдигане на ветото. Това е тема, която много удобно може да се експлоатира за политически цели. Реална причина да се твърди, че ние ще отстъпим от националния интерес на България, няма. Българската позиция по темата е ясна и ние очакваме изпълнение на договора за добросъседство и на другите споразумения.

 

"Всичко, което се случва с Народното събрание, несъмнено е моя отговорност". Това коментира в интервю за предаването "Политически некоректно" на програма "Хоризонт" председателят на Народното събрание Никола Минчев:


"Решетката пред Народното събрание вече я няма, демонтирана е, така че се надявам тази история да остане един лош спомен от тази седмица и от историята на 47-ото Народно събрание. Следващата пленарна седмица я посрещаме без нея. Казусът как се стигна до тази решетка започна още от протеста, организиран от "Възраждане“ през януари месец по повод "зелените сертификати“ и тогава имаше пробив в сигурността. Ако си спомняте, тогава полицията в началото подходи по-меко, полицаите нямаха и щитове, нямаха палки.

 

В началото се опитаха да имат по-умерен подход, но се стигна до един пробив, който, разбира се, притесни охраната и те тогава споменаха няколко мерки, които могат да се вземат, за да се усили сигурността на самата сграда. Една от мерките беше и да има на прозорците на първия етаж метални решетки, защото те са на много ниско и от гледна точка сигурност това е проблем, но Слава Богу не се е случвало. Това бяха разговори в устна форма. След това вече постъпи писмо от НСО с изброени конкретни мерки, което е било адресирано не до мен, а до главния секретар.

 

Някои от мерките са били отхвърлени от страна на администрацията. Аз нито знаех, че са извършени огледи, нито че е постъпила конкретна оферта. Това, което стигна до мен, е докладна записка за вътрешно компенсиране на разходи по бюджета. Действително не съм обърнал внимание, че има такъв проект за поставяне на метални съоръжения".

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 5106 |22.05.2022 Николай Денков: От 1 до 3 клас да учат до 15 юни, а от 4 до 6 клас да са до 30 юни . 0| 3485 |21.05.2022 Никола Минчев: Не правим каквото си искаме. Няма пенкилер във властта . 0| 4795 |20.05.2022 Николай Василев към Петков-Асен Василев: Нека кажат - ние сме бюджетни популисти . 0| 3464 |20.05.2022 Кой сложи решетки за 34 хил. лв. на НС? Ива Митева нахока Никола Минчев, че се крие зад администрацията

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads