Реклама / Ads
3| 2949 |16.02.2023 НОВИНИ

Никола Стоянов: Надявам се от февруари да има по-голям спад на инфлацията

.
Източник: стопкадър
Спад в цените на храните като резултат от мерките срещу спекулата у нас очаква министърът на икономиката Никола Стоянов. Ресорните институции започват съвместни проверки за нелоялни търговски практики в цялата страна.
 

Разработва се и онлайн платформа, която да показва стойностите на продуктите от момента на производството или вноса у нас до щанда в търговските обекти.

"Сигурен съм че на база на тези фактори спад в цените на храните ще има.

 

Проверките ще са съвместни, ще проверяваме това, което можем, спрямо закона, но трябват и законодателни промени, които да дадат още правомощия. За всеки търговец най-важно е неговото име, и когато излезе, че при него има нелоялни практики, това е много по-ефективно от високата глоба", заяви Никола Стоянов.


Служебният министър на икономиката очаква цените на горивата у нас да се задържат на сегашните си нива, а инфлацията да намалява с по-голям темп през този и следващите месеци. През март се очаква ново плащане към бюджета от страна на "Лукойл". Парите от свръхпечалбите на рафинерията се преразпределят за по-евтин обществен транспорт като мярка срещу високите цени на горивата.

 

"България се движи по най-позитивния сценарий, а в началото на есента сценариите бяха доста по-лоши. Надявам се от февруари да има по-голям спад на инфлацията, заради по-ниската цена на газа. Надявам се цените на храните също да паднат", заяви той.


В "Денят започва" Никола Стоянов каза още, че към момента няма информация украинска военна техника да се ремонтира у нас. По думите му служебното правителство е изпълнило стриктно решението на Народното събрание за предоставяне на военна помощ за Украйна.

 

Той коментира и че е невъзможно премиер, който и да е той, да прави сделки с оръжие за Украйна без знанието на неговия министър на икономиката.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 14| 10674 |15.02.2023 Николай Радулов: Ива Митева е инициаторът за свалянето на Никола Минчев като председател на НС . 9| 3263 |15.02.2023 Санкционираният Николай Малинов отива в Москва при Лавров на инструктаж . 10| 3377 |13.02.2023 Никола Минчев: Не можем да си позволим да налагаме руската гледна точка в западния свят . 4| 2854 |12.02.2023 Никола Стоянов: Слагането на таван не работи добре, ще разчитаме на конкуренцията да свали цените

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads