Реклама / Ads
0| 3607 |13.12.2022 НОВИНИ

Никола Стоянов отговори на Нинова: За пореден път казва неистини

.
Никола Стоянов
За пореден път г-жа Корнелия Нинова казва неистини. Днес - от трибуната на Народното събрание изнесе поредната манипулация, която показва как „свободно“ борави с информация по всички теми, но която може да въведе в заблуждение българското общество. Затова ще представя коректната фактология. Накратко – бях обвинен, че системно не съм се явявал на парламентарен контрол.
 

Това коментира министърът на икономиката Никола Стоянов в отговор на обвинения от лидера на БСП Корналия Нинова. 

 

Истината е, че за тези 8 седмици, в които работи Народното събрание, от парламентарен контрол съм отсъствал един-единствен път. При това информирах председателя на Парламента три дни по-рано, а поводът бе планирана важна среща със стратегически чуждестранен инвеститор и посланика на страна-член на ЕС, който го придружаваше.

 

Във всички останали случаи съм бил на разположение на народните представители, но те са преценили да изслушат други министри в рамките за времето за парламентарен контрол. До този момент поставените към мен устни питания и въпроси са общо 7 (седем).

 

А не десетки, както г-жа Нинова си измисли днес. Всъщност едва 2 от тях са зададени от нея и никое не касае язовир „Огоста“. През този период съм участвал на 2 (два) блиц-контрола в Комисията по икономическа политика и иновации, където всеки неин член е можел да зададе всякакви питания за дейността на министерството, което ръководя. На тези заседания са присъствали народни представители от БСП и г-жа Нинова е имала всички възможности чрез тях да постави своите въпроси към мен, пише Стоянов в пост във Фейсбук. 

 

По думите му десетки въпроси са зададени към него писмено, една голяма част от Корнелия Нинова и народни представители от БСП.

 

За съжаление не виждам отговорите им да се коментират от трибуната, затова ще напомня само, че в тях предоставих редица справки, представляващи обществен интерес, като например: 


- Че за периода, в който Корнелия Нинова е била министър на икономиката и индустрията, са изплатени близо 800 000 лв. обезщетения на освободени от нея служители. 


- Че по нейно време, в системата на Министерството на икономиката и индустрията, са сключени договори за адвокатски услуги с една определена кантора за над 400 000 лв. 

 

В заключение бих искал да успокоя г-жа Нинова, че към момента (за разлика от предходен момент на управление на министерството) се спазват всички законови разпоредби. Затова и никой инвеститор (независимо дали е чужд или български) не може да заобиколи нито една процедура или законово изискване.

 

 Надявам се съвсем скоро да имам възможността да отговоря на всички поставени въпроси към мен в пленарна зала. До тогава очаквам да не се спекулира по мой адрес, като се злоупотребява с трибуната на Народното събрание.

 

Защото днешното поведение на г-жа Нинова силно напомня за един афоризъм на Марк Твен: „Аз не съм от онези хора, които, изказвайки мнение, се ограничават до фактите", завършва Никола Стоянов. 
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 3238 |13.12.2022 Димитър Стоянов: Помощта за Украйна няма да се отрази на способностите на армията ни . 0| 3152 |13.12.2022 Николай Велчев: Общински имоти масово са предоставяни за ползване без търг или конкурс . 8| 3511 |12.12.2022 Николай Василев: Кабинетът е измислен, покрива по-голямата част от политическия спектър . 2| 3683 |09.12.2022 Никола Минчев: Ще дадем всичките си 53 гласа против правителство на Габровски

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads