Реклама / Ads

 

38| 6671 |06.02.2013 НОВИНИ

Николай Банев ще съди държавата за продажбата на къмпинг "Градина"

.
Още през 2009 г. казах, че шайка разбойници идва на власт. След три години и половина излязох прав - държавата ни е все по-бедна и безперспективна. Това заяви бизнесменът Николай Банев на пресконференция, на която поиска разследване на дейността на Агенцията за приватизация и следприватизационен контрол.

"В България има тенденция журналистиката да е все по-жълта, което застрашава свободата на словото. Някой дава заповед и всички палячовци или кукли на вериги започват да изпълняват всичко, което им е наредено. Проблемът с продажбата на къмпинг "Градина" е осветен от едната страна, от страната на бандитите. В големи вестници като "24 часа", "Труд" и Банкеръ" беше отразена единствено позицията на директора на Агенцията за приватизация", каза той. "В годините на прехода бяха приети преходни разпоредби в Закона за приватизация, които дадоха възможност на Агенцията за приватизация да започне да се разпорежда с чуждо имущество. Ако някой придобие малка част от дружеството - примерно 3-4%, същата тази агенция може да го обяви за продажба по елементарна, бандитска схема, без да се съобразява с мажоритарните собственици. Всички тези разпоредби са противоконституционни. Ние ще съдим държавата пред европейските институции и тя, т.е. българските данъкоплатци ще плащат заради престъпната бюрокрация по цялата верига. В схемата са замесени същата тази Агенция по приватизация, Софийският апелативен съд, съдът в Бургас и частен съдебен изпълнител. Опитват се да придобият 63 декара на първа линия на безценица - за 1,7 млн. лв.", заяви бизнесменът. Той бе категоричен, че "Хелио турс" няма никакви задължения към Агенцията за приватизация. По думите му е абсурдно самото сливане на Агенцията за приватизация и Агенцията за следприватизационен контрол в една структура, тъй като по този начин на практика няма никакъв контрол над приватизационните сделки и това дава възможност за съмнителни схеми.

"През септември сезирахме главния прокурор за продажбата на "Градина" и опита за продажба на къмпинг "Каваците". Тъй като му изтичаше мандатът, бившият главен прокурор не намери време да разгледа жалбата. Новият главен прокурор обаче я разгледа и я прати в прокуратурата в Бургас. Сега ще видим ще лъснат ли всички престъпници и ще получат ли заслужените си наказания. Защото това, което направиха, показва, че те имат чувството за пълна безнаказаност", посочи Банев.

Бизнесменът обяви, че ще създаде сайт, на който граждани могат да подават сигнали за злоупотреби с власт по цялата верига на бюрокрацията през периода 1997-2013 г. "Със събраната информация ще направим анализ за всичките престъпни схеми на бандитите, които управляват временно държавата, и всички в последните 20 г. творяха закони с цел собствена облага, облага на партиите си или криминалните структури, които представляват. Надяваме се сайтът бързо да набере скорост, защото хиляди хора в страната ни няма на кого да се оплачат, защото правораздаването у нас е под всякаква критика. Всичко в страната се командва от един център. Най-накрая г-н Цветанов успя да подчини всички власти на една власт. Накрая обаче такава власт рухва в прахта на собствения си тоталитаризъм", каза още Николай Банев.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

. 34| 6376 |06.02.2013 Иво Инджев: Държавата реагира адекватно . 54| 6593 |06.02.2013 Р. Петков: Досието "Буда" е удар по държавата . 25| 6663 |02.02.2013 Полк. Славов: Баретите намразиха държавата . 1| 5074 |26.01.2013 Клошар си запали огън; възпламени театър „Николай Хайтов"

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads

БЛОГОВЕ