Реклама / Ads
13| 3473 |08.01.2023 НОВИНИ

Николай Денков: ГЕРБ-СДС да променят отношението си към корупцията и ще разговаряме с тях

.
Николай Денков
Акад. Николай Денков, който бе издигнат като кандидат за премиер от Продължаваме промяната каза, при когото и да отиде третият мандат, от неговата формация биха се включили в разговори по политики. Денков посочи, че могат да се включат и в други разговори, но зависи от това кой ще бъде мандатоносителят и какъв е подходът за конструиране на кабинет. 
 

Предложеният за премиер от Продължаваме промяната акад. Николай Денков заяви пред БНР, че ако ГЕРБ промени отношението си към корупцията и толерантността към нея, ние сме готови да разговаряме с тях." Денков посочи, че към този момента от ПП "не виждаме никакви индикации за това."

 

По думите на Денков, ако има дискусия за политики, на която е поставен и въпросът за промените в законите и за отговорността на Главния прокурор от ПП ще се включат също в тази дискусия, който и да я организира. Денков определи като съвсем нормално с ГЕРБ да са на една маса, ако и те участват в тази дискусия. Депутатът посочи, че "съвсем различен става разговорът нататък - кой ще управлява, с каква политическа отговорност и какви са гаранциите, че това, което е договорено, ще бъде изпълнено".





Акад. Николай Денков подчерта, че може да се търси вариант ПП да подкрепи "Демократична България", ако те получат третия мандат: "Но това ще бъде дотолкова, доколкото има шанс да бъдат реализирани полезни неща за България. Тези политики ние сме ги формулирали заедно с тях. Ако те успеят да изградят конструкция, която дава гаранция, че ще се случат нещата, бихме могли да ги подкрепим. Но това в момента е много хипотетично".

 

Денков обясни, че няма интрига в това, че не всички депутати от ПП и "Демократична България" не са били в пленарната зала при гласуването на Декларацията на ПП по национални приоритети: "Имаше в това време честване за Христо Ботев и няколко от нашите депутати бяха на тържеството, включително и Никола Минчев, защото никой от тях не очакваше, че по такива важни теми няма да има дискусия. Това беше истински разочароващото. Между ПП и ДБ няма разминаване". 

 

По БиТиВи Николай Денков посочи, че не може да се разберем с ГЕРБ по отношение на корупцията, както и за съдебната реформа. Денков посочи, че един е икономическият модел, който се базира на евтина работна ръка, т. е. „работещи бедни“, друг е да се влагат инвестиции в здравеопазването и образованието, за да не заминават за чужбина и да се реализират там.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 3396 |08.01.2023 Екатерина Захариева заяви, че ако третият мандат отиде в БСП, ГЕРБ-СДС ще водят разговори с левицата . 3| 2988 |04.01.2023 Николай Денков: Най-важното, което можем да свършим през тази сесия, е да изберем редовно правителство . 15| 5402 |28.12.2022 Адв. Николай Хаджигенов определи, че е опасно преследването на журналиста Христо Грозев . 7| 5492 |27.12.2022 Николай Радулов: Има вътрешна съпротива срещу реформата в МВР

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads