Реклама / Ads
2| 3387 |16.12.2022 НОВИНИ

Николай Денков: Кабинетът ”Габровски” не беше реализиран, защото към него нямаше доверие

.
Николай Денков
Акад. Николай Денков от Продължаваме промяната посочи, че не е бил приет предложеният кабинет от ГЕРБ-СДС с премиер проф. Н. Габровски, защото причината за това е доста ясна. Тя е свързана с доверието, което липсва. То е необходимо, за да може страната да бъде управлява. Денков даде пример, че промените в ИК също са ”подпокали” доверието към ГЕРБ-СДС, защото партията много добре си е взаимодействала с ДПС.
 

Акад. Николай Денков от Продължаваме промяната каза, че е очевидно, че няма доверието в Кабинета "Габровски", защото не е ясно кой ще взима решенията в него. Денков посочи, че Кабинетът "Габровски" е бил анонсиран като независим, но това не е така.

 

Бившият образователен министър посочи по БНТ, че ПП стартира с дефицит на доверие. В този смисъл той е готов на диалог към всички представители в НС. Денков посочи, че той е експерт на СУ „Св. Кл. Охридски”. Той припомни, че е бил поканен в служебния кабинет на президента Росен Плевнелиев през 2014г. Денков каза, че не е участвал в партийните срещи на ГЕРБ. През 2016г. Денков подава оставката, защото има принципни различия.

 

Бившият образователен министър каза, че е необходимо политическо разбирателство и експертиза, за да се излезе от политическата криза. Той посочи, че е от съучредителите на ПП и има ангажимент единствено към формацията.

 

Денков посочи, че основният проблем в българската политика е "жаждата за корупция, която се вижда в много политиците", защото "това твори атмосферата и пречи на развитието на България." Денков призова, че трябва да се изкорени това зло и то да бъде преодоляно."

 

Денков каза, че учените създават новото знание, но как ще бъде използвано решават политиците и припомни термоядреният процес, който може да бъде реализиран по два начина - като ядрена бомба или за енергийни източници.

 

Николай Денков каза, че ПП изразява надежда, че България може да бъде управлявана по-добре. той е убеден в по-доброто бъдеще на страната, което е свързано с по-качественото управление.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3164 |16.12.2022 Николай Николов пита какви са причините за честите прекъсвания на ток в село Житен . 0| 3021 |16.12.2022 Мартин Димитров: Николай Денков е консенсусна фигура . 6| 3634 |15.12.2022 Акад. Денков: Този парламент започна с фалстарт, ще се опитаме да го рестартираме . 5| 3510 |15.12.2022 Атанасова: Николай Денков е бил заместник на Меглена Кунева, завръща ли се НДСВ и Тройната коалиция?

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads