Реклама / Ads
3| 6441 |16.09.2024 НОВИНИ

Николай Кръстев: Руски подаръци са били доставени на Белград през българското въздушно пространство с позволението на София

.
Източник: личен архив
Сърбия се превръща във все по-голям проблематичен камък на Балканите в сферата на сигурността. Това превъоръжаване е нещо, което ние започваме да наблюдаваме още преди пет години след едно от поредните посещения на Александър Вучич в Москва, след което той започна да получава методично на няколко транша руски военни подаръци, които бяха предоставени на Белград от Москва още преди войната в Украйна.
 

Това заяви в ефира на Дарик журналистът от БНТ Николай Кръстев.

 

Той подчерта, че тези руски подаръци са били доставени на Белград през българското въздушно пространство, тоест с позволението на София.

 

В отговор на слушателски въпрос, журналистът заяви, че това е станало по времето на Красимир Каракачанов в ролята му на министър на отбраната.

 

Според Кръстев, Сърбия се готви за нещо, ако се съди по цялостното превъоръжаване, връщане на военната служба, а армията на западната ни съседка вече е една от най-големите на Балканите.







„Непрекъснатите военни учения, новината че Сърбия връща военната служба, двойните учения тук в източна Сърбия недалече от българската граница. Това е послание и към България, отношението на Александър Вучич към България не е много приятелско“, добави Кръстев.

 

Руското присъствие в Сърбия е очевидно в контекста на военното превъоръжаване:

 

„От поне четири години в Белград има специален руски военен представител, който се занимава именно със снабдяването с руско оръжие на сръбската армия“.

 

Кабинетът на Вучич има също така предварителен договор за закупуване на френски самолети Рафал, но не е ясно от къде ще се намерят парите за изплащането им, поясни Николай Кръстев.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 2145 |16.09.2024 Пламен Димитров, КНСБ: Методиката за определяне на линията на бедност трябва да се промени . 5| 4327 |16.09.2024 Чешкото разузнаване: Китай предлага подкупи на академици през фалшиви профили в LinkedIn, за да хвалят азиатската страна . 0| 2151 |16.09.2024 Гръцкият министър на туризма: Очакваме рекордните 22 млрд. евро приходи през тази година . 1| 2207 |16.09.2024 Гришо отговори на критикарите си: Цял живот играя за България, гербът е в ракетата ми

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads