Реклама / Ads
11| 8173 |25.11.2020 НАРОДЕН ГЛАС

Николай Марков: Мафията ни убива, не COVID

.
Николай Марков
Вече сме на 1-во място в света по смъртност. Браво, другарю Борисов, успяхте! Винаги първи. Мафията ни убива, не COVID.
 

Малко е стряскащо да си представим, че в България се умира най-много, но какво да се прави - управлява мафия. Тя унищожава всички видове ресурси, личностен и национален капитал, потенциали и прочее възможности за приличен и достоен живот. Във всички страни, където управлява организираната престъпност и държаата е отвлечена от такива бандити, резултатът е същия като у нас - смърт, бедност и унижения.

 

Заемаме първото място по смъртност и започваме да се състезаваме само със себе си, защото лошото тепърва предстои. На този фон, така наречените министри са плъзнали по всички медии и са ги окупирали с тоталните си манипулации, популизъм
В коя държава член на ЕС, неиният премиер щеше да бъде подкрепен от Европейската комисия, ЕНП и прочее европейски институции при фактите за едини престъпления и мащабите им изнесени публично!? Това не може да се случи никъде другаде, но според европейските политически лидери и бюрократи, в България може - защото не ни уважават. И защо, обаче, да ни уважават, като тези неща се защитават, а не са дарения от когото и да било, за когото и да било.

 

Първо мякто по смъртност, а националната ни трагедията едва започва. Милиардите са вече откраднати от политическите ни бандити, а за лекарите няма достойно възнаграждение, болниците са като гробници, а нивото на медицината достига на това в Сомалия. Нищо не става без пари, но най-странното е, че всичко се случва точно когато европейските фондове са отворени за нас. Въпросът е къде отиват парите. Нашите пари, господа!

 

Ограбени сме, унижени и убивани като лош човешки материал. Уплашени сме. Страхумваме се, докато стоим в студените си домове и умираме по недостоен начин сгушени в някой болничен коридор. Като псета. Лекарите са унизени и бягат от своята отговорност, болниците ни нямат нищо общо с тази дума, а лекарства също няма. При тези обстоятелства е повече от ясно , че ще се умира, но не от Ковид, а следствие на дългогодишен грабеж и некомпетентно престъпно управление.

Разследване, присъди и затвор за целия този кабинет. Незабавно. Ако това се отложи по каквито и да било причини, справедливия гняв ще изгори до основи повече неща отколкото можем да си позволим. Много повече. Сеете ветрове и ще жънете бури, другари управляващи. Скоро. Така или иначе сме на първо място по смъртност и от тук нататък аз не виждам нищо страшно пред нас като нация и като личности. Събудете се, утре е късно, а вече сме на първо място по смъртност без война.

Николай Марков




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 8| 9110 |19.11.2020 Николай Марков: Убийството на един от нас е убийство на всеки от нас . 1| 6311 |01.11.2020 Николай Слатински: Станахме заложници на властници, които не знаят как . 8| 8348 |23.10.2020 Експертът Г. Котев: Очакват се бунтове на енергетици срещу мафията . 26| 14087 |11.10.2020 Николай Милчев: Една джипка броди из провинцията

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads