Реклама / Ads
1| 6298 |01.11.2020 НАРОДЕН ГЛАС

Николай Слатински: Станахме заложници на властници, които не знаят как

.
Здравният министър: Ако няма лекари, аз ще вляза! Майко мило! Моето изключително лично мнение е, че този човек успя да навреди на системата за здравеопазване толкова много за толкова малко време, само защото няма и грам способност да бъде министър. Това е еманация на кадровия подбор на тази власт!
 

Тотално неразбиране каква е ролята на стратегическите мениджъри!


Някога, малко се бе палнало нещо в Министерския съвет. И директорът на националната противопожарна служба, двузвезден генерал, ми се обажда като на секретар по националната сигурност на президента, за да ми каже, че той лично държи маркуча и гаси пожара! Аз го попитах – не е ли неговата роля да управлява процеса!? Ами ако го удари по темето някоя греда, кой ще изпълнява вменените му по закон дейности!? Но той много искаше да се изтъкне пред мен, та аз да кажа на президента колко е храбър, че да му дадат трета генералска звезда!


Разбира се, този здравен министър, като е лекар, може да отиде там, където трябва да са лекарите – на предната линия, но преди да стори това е длъжен да си подаде оставката и друг на неговото място да е стратегически мениджър, който да упарвлява системата и критичните нейни процеси.


Управленското любителство се издигна толкова високо в държавата, че иззе същностните функции на самата държава, превръщайки я в карикатура на държава.


Щеше да бъде много смешно, ако не е (почти) трагично. Особено на фона на пандемията.
Един лекар може да е некомпетентен – от това ще пострада конкретен болен. Но когато един министър е некомпетентен, от това страда цялото общество.


Господи, точно когато най-много не трябваше да е така, ние станахме заложници на властници, които не знаят как.

 

Facebook, Николай Слатински




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 26| 14069 |11.10.2020 Николай Милчев: Една джипка броди из провинцията . 13| 17698 |05.10.2020 Николай Марков: Ще победим Борисов по начин, какъвто той самият не е сънувал . 5| 13795 |12.08.2020 Проф. Слатински: Гешев започна агонията на правителството, Сачева ще го довърши . 22| 13562 |10.08.2020 Поетът Николай Милчев: Невидимите профсъюзи - Димитровци, Маноловци, Такевци, оядени и самозабравили се

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads