Реклама / Ads

0| 2605 |11.03.2022 НОВИНИ

Николай Николов пита Фандъкова за трамвайния тормоз по „Скобелев“

.
Николай Николов
Кога ще спре трамвайният тормоз по „бул. „Генерал Скобелев“ и до кога Столична община ще лъже хората, че ще реши проблема с „временното“ трасе. Този въпрос поставя общинският съветник от БСП Николай Николов в питане до кмета на София.

То е породено от сигнали на граждани, живеещи на бул. „Генерал Скобелев“, в пряка близост, по-точно на 3.69 м. до „временното“ трамвайно трасе, изградено над подлеза пред НДК. „Навлизаме в дванадесетата година на това „временно“ трамвайно трасе, което трябваше да бъде в експлоатация до изграждането на II-рия метродиаметър на бул. „Витоша“ и бул. „Патриарх Евтимий“, което отдавна е факт“, припомня Николов.

 

При извършен оглед на място общинският съветник е установил, че трамваите не спазват ограничението за скорост на движение до 5 км/ч, а в жилищните кооперации определено се усещат и вибрациите, и шума от движението на мотрисите, особено на по-старите модели.

 

„Този дискомфорт, в който живеят хората, е причинен от Столична община и е абсолютно безобразие, че проблемът с „временното“ трамвайно трасе не е разрешен въпреки всички медийни заявки и обещания през последните години – от 2016 г. досега“, категоричен е Николай Николов.

 

Той иска да получи отговор кога ще бъде премахнато „временното“ трамвайно трасе, което е в непосредствена близост до жилищните сгради.

 

Социалистът поставя и въпроса колко време ще траят техническите дейности по премахването на „временното“ трамвайно трасе и на каква стойност ще възлязат.

 

Николай Николов настоява да стане ясно упражнява ли се контрол, предвиждат ли се санкции за водачите на трамваи, които не спазват ограничението на скоростта на движение на мотрисите от 5 км/ч., както и дали ще има ли компенсации за живеещите в непосредствена близост до „временното“ трамвайно трасе.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

. 0| 3161 |11.03.2022 Адвокат: „Приказки от 1001 нощ” са обясненията на Кристиан Николов как са попаднали наркотици в организма му . 0| 2526 |10.03.2022 Николай Радулов: Поне 6 месаца са нужни, за да се смени Гешев . 0| 3603 |11.03.2022 Опитайте двуетажно легло - ще ви хареса . 0| 2785 |09.03.2022 Представлява ли опасност за националната сигурност Костадин Костадинов, питат управляващите
Реклама / Ads
БЛОГОВЕ