Реклама / Ads
2| 3268 |15.12.2021 НОВИНИ

Николай Радулов: Войната между МВР и прокуратурата ще приключи, когато Гешев се махне

.
Николай Радулов Източник: стопкадър, bTV
Войната между МВР и прокуратурата ще приключи, когато се направят такива промени, че главният прокурор да не може да командва както цялата прокуратура, така и да се опитва да командва и МВР и специалните служби. А и когато се случи това, което хората на улиците искаха миналата година - да се махне Иван Гешев. Краят е предизвестен, кога ще стане - това е друг въпрос. Това заяви пред БНР проф. Николай Радулов, депутат от ИТН, специалист по национална сигурност.
 

Той беше категоричен, че всички закони, касаещи съдебната власт, трябва да бъдат внимателно прегледани: „Няма да е просто и не може да става дума за един закон“.

 

По думите му промените в Закона за специалните разузнавателни средства са били така направени, че прокуратурата има право да е един от заявителите на СРС и зави, че това трябва да се премахне.

 

„Не е необходимо да разполагат с такива правомощия, които често водят до изкривявания“, подчерта депутатът.

 

Във връзка с бъдещето на КПКОНПИ проф. Радулов коментира, че е рисковано предложението на „Продължаваме Промяната“ да й се увеличат правомощията и да ѝ се дадат права за разследване:

 

„Ако получи КПКОНПИ и възможност за разследване, ще създаде много тежък и мощен инструмент, който много започва да прилича на една голяма бухалка - политическа полиция. Ако не искаме това да се случи, а искаме да дадем повече правомощия на тази структура, трябва да се създадат отново възможностите в МВР - ГДБОП и в ДАНС да се правят разследвания, свързани с корупцията“.

 

Експертът уточни, че може КПКОНПИ да получи правомощия за разследване, но такива трябва да получат и МВР, и ДАНС, за да не се получи монопол, една бухалка.

 

Според него за тази промяна може да се получи консенсус в парламента.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 4312 |15.12.2021 Николай Милчев: Такъв е светът – свекървата срещу булката . 2| 5583 |15.12.2021 Борис Бонев: Ще ви кажа 3 неща, с които Николай Вълканов не се е разминал . 5| 3142 |15.12.2021 Д-р Николай Брънзалов: Грипът ”Камбоджа” е по-опасен за децата . 9| 5366 |14.12.2021 Изненада! Министри по спешност обсъждали орден за Николай Вълканов, бивш вице на Мултигруп, в неделя

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads