Реклама / Ads
0| 2489 |15.07.2024 НОВИНИ

Николай Слатински: Путин е обречен във война на изтощение със Запада. Валят обаче съобщения за загинали млади украински бойци

.
Проф. Николай Слатински
"Путин трескаво, панически събира пари, за да продължи людоедската си Война. Моля се Богу горещо Западът да не се "притече" на помощ на Русия с необмислени или лицемерни уж санкционни мерки, а съумее най-сетне да се окаже на висота, толкова необходима за качествено нов тип стратегическо лидерство. За жалост, дългосрочната обреченост на Путин във Войната на изтощение със Запада няма да облекчи в краткосрочен план и в близките месеци тежките дни и нощи на украинските цивилни граждани, подлагани на жестоки бомбардировки".
 

Проф. Николай Слатински, Fаcebook. Заглавието е на редакцията на ФрогНюз.

 

ДАНО! ДА, НО...


Путин трескаво, панически събира пари, за да продължи людоедската си Война...


Китай и Индия, които са двата основни негови икономически и търговски партньора,


-- категорично не му отпускат заеми;


-- жестоко рекетират Русия да снижава цените на нефта и газа (за тях са до 90% от продажбите на тези две руски стратегически енергийни суровини, пълнещи бюджета на рашистите);


-- налагат постоянни ограничения върху износа на руски парични средства от своите банки;


-- свиват предаването (продаването) за Русия на стоки и технологии с възможна двойна употреба.







На хоризонта е 2025 г., а тя идва с пълна неяснота как путинската икономика ще може да обезпечава Войната с материални и финансови (а дори и човешки) ресурси.


Ето защо Путин и неговите институционални цербери и копои оглеждат всички сектори от руската икономика, които генерират приходи и вдига данъците сурово за тях.


Последните потърпевши са, например, туристическият и почивният бизнеси, които все повече се ограничават - и то в особено масови мащаби - само в рамките на Русия.


Различни структури и служби (специални, полицейски и финансови) дебнат за повишаване на цените и наказват бизнеса ако той прави това, под предлог, че той се бил възползвал от монополно положение.


С две думи, Путин задушава до летален изход точно това, което крепеше Русия и я спаси от тотален индустриален и валутен колапс по време на Войната - пазарната икономика.


Путин:


-- замразява административно цените;


-- оскъпява шоково кредитите;


-- вдига неимоверно данъците;


-- отнема и предава в ръцете на своята проолигархична върхушка собствеността на проспериращи или просто успешно работещи в тежките санкционни условия фирми и предприятия - чрез временна "национализация" и експедитивна реприватизация.







Моля се само Богу горещо, в условията на наближаващите колосални проблеми на Русия в икономически, финансов, (високо)технологичен, екологичен, инфраструктурен (руши се и плаче за ремонт практически цялата транспортна, водопроводна и отоплителна инфраструктура) и социален план, Западът да не се "притече" на помощ на Русия и да не ѝ направи с необмислени или лицемерни уж санкционни мерки спасително дишане уста в уста.


Надявам се това да не се случи!


За да си даде сметка Путин, че е обречен във Войната на изтощение със Запада.


За жалост, дългосрочната обреченост на Путин във Войната на изтощение със Запада няма да облекчи в краткосрочен план и в близките месеци тежките дни и нощи на украинските цивилни граждани, подлагани на жестоки бомбардировки.


И няма да намали жертвите, които Украйна дава на бойното поле (в Ютюб просто като из ведро валят нови и нови съобщения за погребения на загинали млади украниски бойци - по 3, по 4, по 5, а тези дни и 6 души наведнъж!).


Но ще даде надежда - рано или късно ситуацията във Войната да се промени радикално.


Дано тогава Западът съумее най-сетне да се окаже на висота, толкова необходима за качествено нов тип стратегическо лидерство.


Дано!


Да, но...




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 2187 |15.07.2024 Франция отбеляза националния си празник дни преди Олимпиадата . 0| 2186 |15.07.2024 Военнослужещите ни и днес се борят с пламъците на големите пожари у нас /видео/ . 0| 2189 |15.07.2024 Москва прегрупира войските си, за да продължи настъплението в Харковска област . 1| 2199 |15.07.2024 "Граф Игнатиево" подновява носенето на бойно дежурство, отхриха нова писта

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads