Реклама / Ads
21| 4931 |26.07.2024 НОВИНИ

Николай Слатински: В Русия на Путин предстои страшна катастрофа, опасна за съществуването на човечеството

.
Проф. Николай Слатински
"Въпрос на време и то на близко време да се случи в Русия на Путин страшна по последствията си катастрофа – антропогенна (причинена от човешки дейности), природна (причинена от природни явления), техногенна (причинена от индустриални технологии) или свързана с изтичане на радиация, с аварии в химически заводи или престъпни немарливости в биолаборатории. Русия на Путин е бомба със закъснител. Русия на Путин става опасна за самото съществуване на Човечеството".
 

Проф. Николай Слатински, Fаcebook. Заглавието е на редакцията на ФрогНюз.

 

Паническото повишаване от Руската Централна банка днес на основния лихвен процент до непосилните 18% и последните аварии и катастрофи в тази амортизирана инфраструктурно държава-чудовище ме карат с още по-голямо основание отново да публикувам този текст.


С началото на варварската и с абсолютно нищо непредизвикана Война срещу Украйна, Русия на Путин съществува в условията на абсолютно погрешна и ако не в краткосрочен, то със сигурност в средносрочен план, абсурдна икономическа, финансова, промишлена и социална логика.







Всички теории за управление, както и всички икономически теории влизат в разрез – при това непримирим – с начина, по който функционират процесите в тази държава-чудовище!


⁕ Светът или поне Демократичният свят се е устремил към високите технологии – генни, медицински, информационни, комуникационни, космически; към квантовите компютри и Изкуствения интелект, т.е.


към ЧЕТВЪРТАТА ВЪЛНА НА СВРЪХТЕХНОЛОГИЧНОТО ОБЩЕСТВО,


а Русия на Путин прави рязък, демодернизиращ и разнормализиращ я завой


от ТРЕТАТА ВЪЛНА НА ИНФОРМАЦИОННОТО ОБЩЕСТВО


към ВТОРАТА ВЪЛНА НА ИНДУСТРИАЛНОТО ОБЩЕСТВО


- отдавна изживяна на Запад и не само там!







Русия на Путин хвърля всички суровинни, промишлени, знанийни и човешки ресурси за производство на железа, машинарии, пушкала и взривни средства, които имат кратка и даже еднократна употреба, които не изискват някаква особена умствена работа, а следват образци от времето на допотопния и тесногръд министър на отбраната маршал Устинов в края на 70-те и началото на 80-те години на миналия век!


⁕ В най-скоро бъдеще Русия на Путин я очакват:


1. рязко забавяне на прегретия от брутално изразходване на всички налични ресурси за военната индустрия икономически ръст; и


2. неспирно ускоряваща се инфлация.


Това са два от трите елемента на страшното явление стагфлация.


Дефицитът от работна ръка в Русия, възлизащ на минимум 2 милиона малко или много квалифицирани кадри, няма как да доведе до третото условие за стагфлация – високите нива на безработица.


Но съчетанието от бърз спад на икономическия ръст и бърз ръст на инфлацията ще има опустошителен ефект за държавата.


⁕ Да добавим тук и:


-- безсилното и безумно вдигане на основния лихвен процент, задушаващ всякаква бизнес-инициатива;


-- отнеманетото в полза на тесен кръг олигарси и клептомани около Путин на всяко що-годе печелившо предприятие („ре-приватизация след псевдо-национализация“);


-- изразходването на всички финансови запаси на държавата;


-- спирането де факто на съществуването на борсите в страната;


-- умирането на всякаква валутна търговия;


-- пълната, наркотична зависимост от китайския юан плюс тясната обвързаност с китайския внос


(в условията на надигаща се криза в Китай, която ще предизвика сътресения в тази държава, на която Русия на Путин е вече покòрен и покорéн васал и евтин суровинен придатък)...







Всичкото това е такава степен на ненормалност, че сапуненият мефхур на „развиващата се руска икономика“ неизбежно ще се спука и грохотът от това спукване ще породи различни цунамита в страната, за които на много изпатилите по принцип през вековете руснаци им е бедна фантазията.


⁕ Ако водещите държави започват една след друга да изпитват сериозни демографски проблеми и затова инвестират в усилия и програми за забавяне на демографската им криза, така че тя да не премине в демографска катастрофа, ценят талантливите си и креативни кадри, стремят се да привличат хора с високо качество на творческия потенциал от други страни, то Русия на Путин интензивно, даже с паталогична злоба, прогонва цвета на своето он-лайн поколение – 20-30-40 годишните, които непрекъснато емигрират или ги праща на заколение из украинските бойни полета.


Вместо тях се внасят маргинални слоеве хора от африкански и азиатски държави и Северна Корея – за много ниско квалифициран труд, често без езикови знания, без професионална квалификация, без особено образование и култура и дори без елементарни хигиенни навици.


⁕ В Русия на Путин постоянно се крие всякаква статистическа информация. И „криенето“ взима колосални размери. То се постановява със специални репресивни укази на самия Путин!


Това прави управлението на отделните отрасли и дейности на сляпо, по метода проба-грешка-пак проба-пак грешка.


Вече никой на знае как стоят нещата и понякога е направо идиотски да се слуша как видни руски (или рускоезични) икономисти дълбокомъдрено анализират и се стремят да правят верни прогнози от изцяло неверни и нямащи нищо общо с реалността статистически данни.


⁕ В Русия на Путин фактически е премахнат всякакъв контрол върху производството и произведеното. Качеството е занемарено и се уповава единствено на количеството.


Стават просто неизбежни различни трагедии, катастрофи и аварии.


Нека да споменем тук печалните и очевадни факти:


-- че Русия на Путин няма жизнено необходими резервни части;


-- че заводското оборудване е изостанало и амортизирано;


-- че ремонтите се извършват през пръсти;


-- че се бърза безотговорно и припряно да се пуснат час по-скоро отново в експлоатация спрените машини, производствени линии, части от фабрики и цели заводи;


-- че е ужасно състоянието на цялата критична инфраструктура – електростанции, тръбопроводи (нефт, газ, отопление, вода), язовирни стени, жилищни сгради, десетки хиляди асансьори в сградите, да не говорим за авиацията – гражданска, транспортна, селскостопанска...


Ето защо може да се направи мрачната прогноза, че е въпрос на време и то на близко време да се случи в Русия на Путин страшна по последствията си катастрофа – антропогенна (причинена от човешки дейности), природна (причинена от природни явления), техногенна (причинена от индустриални технологии) или свързана с изтичане на радиация, с аварии в химически заводи или престъпни немарливости в биолаборатории.







За съжаление, не е нужно човек да е баба Ванга, за да направи такава мрачна прогноза, защото за Русия на Путин обратното броене до такава жестока катастрофа вече е започнало.


Занемарена технологично, интелектуално, научно, нравствено, кулутурно в резултат на безумното диктаторско управлние вече четвърт век на злодея Путин, заедно с потресаващиото мракобесие, което обхваща нови и нови слоеве от населението – омраза към Запада, ненавист към Другите, презрение към Различните, православен фундаментализъм, великоруски шовинизъм, расизъм, рашизъм, мислене на обсадена крепост и постоянно и вредом привиждане на врагове.


Ето какво прави от Русия черна дупка за Човешката цивилизация.


Русия на Путин става опасна за самото съществуване на Човечеството.


Русия на Путин е бомба със закъснител. Тя е пренагорещена тенджера под налягане, чийто капак неизбежно ще се откъсне с гръм и трясък.
И от тази пренагорещена тенджера под налягане, от тази руска скороварка като от Кутията на Пандора ще се разлетят всевъзможни беди и бедствия, напасти и злини...


Но за разлика от Кутията на Пандора, на дъното на самовзривилата се скороварка няма да я има Надеждата. Защото няма как да има Надежда в безнадежданата държава-чудовище, в която Русия на Путин се превръща.


И дори вече се е превърнала.




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 2325 |26.07.2024 Николай Кръстев: Имаше възможност България да e централно поле на влияние в региона, пропуснахме я . 1| 2288 |26.07.2024 Депутатите приеха лятната си вакaнция . 1| 2484 |26.07.2024 Калин Димитров: Пожарът край Елин Пелин напомни за едно изделие на "Терем" - пожарна-танк ТП-62. Идеално е за подобни инциденти . 0| 2226 |26.07.2024 Юлиан Попов: Взривът край Елин Пелин не може да предизвика дълготрайно замърсяване на въздуха

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads