Реклама / Ads
16| 10503 |04.10.2022 НОВИНИ

Николай Стайков от Антикорупционния фонд: Който се е прегърнал с Борисов, изчезва от политиката

.
Николай Стайков
Борисов е един угрижен победител на изборите и очевидно има защо. Според мен залогът е изключително голям. Ако Борисов, ако ГЕРБ като победител не успее да формира правителство, това ще бъде изключително лош сигнал за него, особено навън. В един такъв вътрешнополитически план, мисля, че навън това би било изключително изключително негативен сигнал, който може буквално след няколко дни и седмици да изпрати отвън много ясни сигнали навътре.
 


Досега Борисов винаги е бил човекът, който успява да свърши работата, успява да запази стабилността на реда, успява да направи някаква коалиция, да я сглоби и тя да работи, и да има един приличен вид. Сега обаче не виждам да има големи шансове за това нещо.

 

Това каза по Нова телевизия п журналистът Николай Стайков.


Ние помним съдбата на на политическите партии, които са направили досега коалиции с ГЕРБ, и тя не е особено радостна. Повечето ги няма, хората, които са се прегърнали с него и са седнали на масата, обикновено изчезват от политиката. Кой е доволен, кой недоволен, но те изчезват от политиката. Къде са в момента така наречените патриоти? Няма ги. Къде са в момента партиите от Реформаторския блок, които прегърнаха Борисов и останаха след 2015 година? Няма ги. И още нещо изключително важно. Начинът, по който в момента Борисов предлага да се направят коалиционните преговори, няма абсолютно нищо общо с това, което видяхме през 2014-а, когато се направи коалиция, и през 2017-а, когато се направи коалицията с Обединени патриоти. Тогава да сте чули да има някаква някаква работна група, някой да е ходил, да се договаряли примерно какво ще правят с Република Северна Македония ,с покупката на изтребителите. Не. Това бяха изключително непрозрачно взети решения. Борисов е токсичен, както Пеевски навремето. Дори сядането на масата с него от страна партиите е някакъв вид компромат, допълни Стайков.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 3483 |02.10.2022 Николай Хаджигенов: Отново ще ходим на избори . 0| 2977 |28.09.2022 Николай Василев: Замразяването на минималната работна заплата е грешка . 2| 2843 |26.09.2022 Ген. Николай Русев: Гарантирам ви, че небето ни е сигурно. Има интерес към професията пилот . 1| 2966 |16.09.2022 Анализаторът Николай Кръстев: През партиите влиза руското влияние в България

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads