Реклама / Ads
25| 68930 |10.09.2021 НОВИНИ

Николай Василев: До два дни преди изборите Слави обезателно искаше да фиксираме Петков, Василев и Денков в проектокабинета

.
Николай Василев Източник: стопкадър, bTV
С Кирил Петков и Асен Василев имаше няколко разговора. Някои от тях са били преди мен изобщо. Многократно Слави Трифонов ми е казвал, че той има положителна оценка за тяхната работа и обезателно тримата, заедно с образователния министър, трябва да бъдат фиксирани в първия проектокабинет на „Има такъв народ“. Така беше до два дни преди изборите. Това каза за предаването „Лице в лице“ по bTV неслучилият се премиер Николай Василев.
 

„Ако някой не харесва някого, нямаше да покани трима души за министри. Имаше едно-единствено разминаване. С тях можеше много добре да се работи, но в моите очи техните виждания са прекалено леви и популистки. С тях може да се работи, но не във финансовото министерство. Лично моя беше идеята Асен Василев да не е финансов министър. Разминаването между нас е от 5 млрд. между нас“, отчете той и изброи разминаванията.

 

„Не съм разочарован, че не се състоя моето премиерстване. Не става дума изобщо за разочарование или сърдене. За мен беше голяма чест и отговорност, че първата политическа сила в този парламент се спряха на мен като възможен кандидат за министър-председател“, обясни Василев.

 

По думите му това щяло да бъде най-реформаторското и най-модерното правителство на българския преход.

 

Според него проектокабинетите на „Има такъв народ“ не са били подкрепени по най-различни причини. „Тази година в политиката ни всеки беше срещу всеки и никой не подкрепи никой друг“, каза още Василев.

 

От много отдавна се познавал с Трифонов. „Гостувал съм му в шоуто преди 20 години. Мислехме, че се познаваме един друг, но в продължение на няколко месеца се опознахме много по-надълбоко. Видяхме, че между нас приликите са огромни и разлики в идеи и визии почти няма“, разказа той.

 

„Не съм бил част от партията и нейното създаване, но по различни поводи съм се виждал с десетки представители на парламентарната група, ръководството и икономическия екип. Моята мотивация изобщо да се включа като приятел и съмишленик е, че там открих много положителни и почтени хора. Там не съм открил никакъв популизъм и социализъм“, добави Николай Василев.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 3691 |10.09.2021 Станислав Младенов: Помощ трябва да има за всички бизнеси със спад в оборотите над 20% в сравнение с годината преди пандемията . 1| 3291 |10.09.2021 БСП е силно отговорна и още преди 3-4 месеца предложихме да се актуализира бюджета . 0| 4561 |09.09.2021 Николай Слатински: В чия глава се роди абсурдната мрежа от прегради и бариери на ”Витошка” . 2| 5457 |09.09.2021 Кирил Петков: Предизборната кампания тече в НС. Бюджет не може да се твори на крак

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads