Реклама / Ads
10| 2885 |12.07.2023 НОВИНИ

Николай Василев: Наскоро нарекох този бюджет - бюджет на мързелив отказ от реформи

.
Николай Василев, икономист Източник: Стопкадър: bTV
„Наскоро нарекох този бюджет - бюджет на мързелив отказ от реформи. Никакви реформи в нито една сфера. Нищо интересно, инерция, доста харчене, слаби резултати и пак недоволни.”
 

Това заяви пред bTV икономистът Николай Василев.

 

"Извънредно се приема бюджет през юли, идват местни избори, дай Боже правителството да продължи, да се ротира. Според мен хората, които не правят реформи, са изключително безполезни за своята нация", отбеляза той.

 

Специалистът изрази мнение, че няма смисъл от правителства, които имат милиони вдишвания и издишвания, но нямат моменти, които спират дъха.

 

„Изобщо не смятам целта от само 3% дефицит за някакво положително постижение и някакъв успех. За мен това е лошо постижение, лош резултат. Извънредни обстоятелства в живота се случват постоянно. Ние управляваме бюджетите последните две три години сякаш никога нищо няма да ни се случи. Като нищо лошо не ни се случва ние сме на ръба да не кажа фалита, ами ако се случи нещо извънредно“, посочи Василев.

 

Според него ни управляват популисти, които ги мързи да направят каквато и да е реформа в държавата.


"Данъчната система трябва да е проста и красива. В разходната част на бюджета имаше по-големи проблеми. 2023 г. 74 млрд. беше бюджетът. Това е най-високият разход в историята на България. Това изобщо не е реформаторско правителство. Това е правителство, което прахосва без да пита", каза още икономистът.

Запитан кой е най-големият плюс на еврозоната, Василев отговори следното:


"Търговията, инвестициите и туризмът са малкият плюс. Вторият голям плюс е превръщането на България в първокласна европейска държава", допълни той.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 20| 5034 |09.07.2023 Премиерът Николай Денков: Няма капан за президента Радев, не даваме на Зеленски това, което иска . 6| 2773 |07.07.2023 Финансовия експерт Деян Василев: „Кресливи евроскептици” използват измислени аргументи . 3| 2939 |07.07.2023 Илиян Василев: Посещението на Зеленски, доказва защо трябваше да има правителство. . 5| 3013 |06.07.2023 Асен Василев: Членството в еврозоната ще ни спести между 1 и 2 млрд. лева транзакционни разходи

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads