Реклама / Ads
0| 5891 |18.05.2020 НОВИНИ

Николина Ангелкова: Европейската комисия препоръча да няма карантина

.
Николина Ангелкова
Няма как когато има карантина, да има туризъм. Това само по себе си отдръпва хората, които биха искали да осъществят своето пътуване. И със сигурност Европейската комисия препоръча да няма карантина. Водещото това да стане факт е епидемичната обстановка в дадена страна, както и това между страните да има еднакви условия за пътувания.
 

Това лято ще бъде много трудно и много различно

 

Това, обяви пред БНТ министърът на туризма Николина Ангелкова.

Та настоя, че основен приоритет за нея и ведомството ѝ е привличането на родни туристи по черноморските ни курорти.

 

Ангелкова посочи, че във вторник предстои видеоконферентен разговор с премиерите на Румъния, Сърбия, Гърция, за да можем да осъществим координацията и детайлите, по които ще се осъществява пътуването и почивките.

 

" От ключово значение е дали ще имаме възможност от началото на юни да посрещнем туристи от съседните ни страни, защото автомобилният транспорт на този етап е най-достъпният и най-сигурен с оглед на това, че все още се правят планове от авиокомпаниите за възобновяване на въздушния транспорт. От 15 юни у нас няма отменени чартърни полети, които към момента са резервирани като капацитет на летищата във Варна и Бургас.", каза министърът.


Анелкова обяви още, че в хотелите по морето ще има отделни обособени помещения, където при съмнения за хора, заразени с коронавирус, те ще бъдат изолирани, докато дойдат медицинските екипи.

"Когато има подозрение за коронавирус - няма как служителите или мениджърите да преценят дали този турист има коронавирус или нещо друго. Не сме предвидили и няма да се карантинира целия хотел. В крайна сметка това ще бъде най-голямото предизвикателство на летния туризъм не само в България, но и навсякъде. Правилата, които има в другите страни, са много по-строги от това, което ние даваме, за да спазим минималните епидемични изисквания в нашата страна.", обясни ще министърът.


На въпрос дали министерството ще позволи на хотелите да настаняват гости и в закрити помещения за хранене, Ангелкова посочи, че всичко това ще зависи от разпространението на заразата да е в много ниски стойности.

 

Тя обеща, че цените на чадърите и шезлонгите по плажа ще бъдат намалени с минимум 50%, но цените все пак ще са различни. 15 плажа до момента из цялото Черноморие са предложили нулеви цени, посочи Ангелкова, но не пожела да посочи кои са те.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 6| 4423 |08.05.2020 Европейската централна банка: 8% e спадът на БВП на еврозоната през 2020 г . 2| 5059 |28.04.2020 Ангелкова: Планираме летния сезон да започне от 1 юли . 9| 6933 |27.04.2020 Румен Гечев: Европейската централна банка не е институция на Дядо Мраз . 34| 21192 |27.04.2020 Европейската разузнавателна колегия отхвърли България заради недоверие към нея

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads