Реклама / Ads
9| 6145 |17.02.2011 НОВИНИ

Ел. Николова: За качествата на Сертов думата има Борисов

.
Елеонора Николова
За сега съм само номинирана за поста зам.шеф на новото звено за борба с корупцията по високите етажи на властта БОРКОР. Това заяви в ефира на БНТ Елеонора Николова и подчерта, че за това е научила от медиите.
 

Николова обясни, че тази структура  ще има само аналитични функции и ще може да разгледа случая само като технология, но няма да има никакви оперативни функции, посочи тя. В този смисъл,  БОРКОР може да разгледа случая за поподкупа от 4 млн. лв. за висш държавник, за който твърди бившият зам.-шеф в митниците Антоний Странджев, само като технология.

Николова отбеляза, че близките й връзки в миналото с лидера на РЗС Яне Янев, който е в опозиция на сегашната власт, са били единствено в рамките на предизборните контакти между Единната народна партия, чийто зам.-председател беше Николова, ВМРО, земеделците на Стефан Личев и ССД на Стефан Софиянски.

След като г-н Янев стана първият председател на комисията за борба с корупцията в Народното събрание, той просто се обърна за помощ, обясни Николова ролята си на съветник в комисията.

Що се отнася до връщането на Петко Сертов в ДАНС, Николова отбеляза, че неговите професионални качества, като бивш шеф на ДАНС, са преценявани от премиера Бойко Борисов. Тя обаче отказа да коментира обвинения в миналото срещу Сертов, че се е поставил в ролята на "вторият човек в ДАНС" след съветника си Алексей Петров.

Пред БНТ Николова увери, че новото звено няма да отнеме функции на ДАНС, и припомни, че то е било замислено още през 2009 г., много преди сегашните скандали и оставката на последния ръководител Цветлин Йовчев.

Според нея номинирането на Сертов, "който е от левите среди" и самата нея показва идеята на Министерския съвет "да няма политически чадър над никого".

Пред ТВ7 Николова си призна, че по телефона й се обадил лично Румен Миланов. И аз приех, каза Николова.

Днес министър-председателят Бойко Борисов ще представи днес ръководния екип на Центъра за превенция и противодействие на корупцията и организираната престъпност към Министерския съвет (БОРКОР). Представянето е в Гранитната зала на МС, съобщиха от правителствения пресцентър.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 11| 4672 |17.01.2011 Е. Николова: МВР не си е свършило работата . 18| 5830 |03.09.2010 Е. Николова: Доган е получил хонорарите като политик, не като геолог . 10| 7348 |29.06.2010 П. Сертов и П. Димитров-сътрудници на ДС . 10| 5296 |21.05.2010 Сертов разкрил: Станишев опънал чадър над Трактора

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads