Реклама / Ads
5| 2929 |17.11.2021 НОВИНИ

Д-р Николова: В окопите сме. Има много грешки в управлението на пандемията

.
Д-р Гергана Николова Източник: стопкадър, Нова телевизия
Ние сме в окопите. Има много грешки в управлението на пандемията. Смъртността в България остава висока, въпреки че броят на новите случаи на коронавирус е намалял. Правим едно и също и очакваме различни резултати. Неглижираме мерките, отричаме съществуването на вируса, отричаме пандемията и поставянето на ваксините. Крием се, когато се разболеем, за да не влезем в карантина. Това са реалните последици от неглижирането на ситуацията.
 

Това заяви пред Нова телевизия общопрактикуващият лекар д-р Гергана Николова. По думите й държавата е допуснала сериозни грешки в управлението на COVID кризата и не се говори за ваксинация.

 

Медикът коментира и съвпадането на COVID кризата с изборите у нас. „Всеки иска да угоди, да каже, че е много добре - няма криза, няма нужда да се носят маски, няма да ви контролираме. И какво се случва в крайна сметка - пациентът стига до болницата - места няма, ние се задъхваме, системата се пренатоварва, но всички други са добри”, добави тя.

 

„Не се усеща при нас намаляване на натиска. 80% от пробите, които правя са положителни. Това, че не признаваме, че има такова животно води до неглижиране на ситуацията. Хората се тестват вкъщи и когато се влошат ходят в болница, което води до високата смъртност“, смята д-р Николова.


„Много бе лошо решението да не се ходи на лекар. Всичките хроници са декомпенсации. Хроничните заболявания се влошиха, не може да имаш диабет и да не ходиш на лекар. Спряха се профилактичните прегледи и какво се случва с хората на които се търсят рака на червата или на стомаха. Какво става с децата и имунизациите им, ще избухне локално огнище на морбили. Лекарите останахме сами. Институциите бяха непоследователни в решенията си“, посочи д-р Николова.

 

Лекарят за пореден път призова българите да се ваксинират.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 3531 |16.11.2021 Асен Василев е с най-много преференции . 5| 3003 |16.11.2021 SRF: Петков и Василев разбраха, че има много гнили неща в България . 3| 3641 |16.11.2021 Любомир Стефанов: Разписката ще приседне на онзи, който не разбере, че картбланшът е много краткосрочен . 1| 4205 |15.11.2021 Страхил Делийски: Борисов спаси ГЕРБ с цената на отвращаването на много хора от изборите

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads