Реклама / Ads
3| 5716 |25.06.2017 НОВИНИ

Нинова: Борисов обещава, но не изпълнява

.
Корнелия Нинова Източник: БГНЕС
БСП не е абсолютно чиста като сълза. Но не само БСП. Цялата политическа класа е длъжник на обществото. Това заяви в предаването „Събуди се” лидерът на БСП Корнелия Нинова.
 

Не сме достатъчно активни за съдебната реформа, призна Нинова. „Трябва да има бързо производство, а не процесът да се точи 10 години и да му мине давността. Освен това процесът трябва да протече безпристрастно, стъпвайки само и единствено на закона”.

 

Нинова повдигна темата за промяна на изборната система.  „Предлагаме две листи – пропорционална и мажоритарна. Те ще се проведат в един ден. Човек може да гласува и по двете. Така ще удовлетворим исканията на хората да има хем мажоритарна, хем пропорционална система”.

 

Тя посочи, че идеята не се е възприела на 100% от социалистите. С „против” е гласувал Михаил Миков. На пленума вчера, на който са присъствали 90 човека,  56 от тях са гласували със „за”, 4 с „против”, а седмина са се въздържали. „Договорки с ГЕРБ не правим. Няма как да правим договорки с други партии преди да сме се говорили с нашите хора”. Така отговори Нинова на съмненията на Миков, че се правият договорки с други политически сили по отношение на изборната система.

 

Попитана какво ще прави с Бузлуджа, Нинова отговори: "Искаме да спрем разрухата на Бузлуджа. Ще съберем екип от архитекти, а те се обадиха от цял свят”.

 

На въпрос за какво й е телевизия, тя заяви: „Няма среща с членове и симпатизанти, на която да не ме питат за телевизия. Това е нещото, което обещах при избирането ми, но още не съм изпълнила. С телевизия нашите послания ще стигат директно до хората”.

 

По отношение на темата за партийните субсидии, лидерът на БСП коментира: „Трябва да се намали субсидията, но не на 1 лв. Обсъждали сме варианти за 5-6 лв. Вчера обаче не сме обсъждали този въпрос”.

 

Нинова посочи грешките на премиера Борисов. „Той обещава, а след това не изпълнява. Каза, че ще назначи 1000 нови човека в полицията, които да борят битовата престъпност, сега излиза, че няма да има такова. Още на първия месец от неговото управление той отстъпи от това обещание. Борисов не уважава институциите в България. Това е катастрофално за един премиер. Какво е поел като ангажимент за председателството не знаем. Научаваме от чужди медии”. 

 

Лидерът на БСП увери, че президентът Румен Радев вече е поканил Путин за 3 март и той не е отказал.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 6133 |23.06.2017 Борисов за готвеното председателство: На едно ниво сме с Австрия . 0| 5886 |23.06.2017 Борисов ще представи приоритетите на българското председателство на ЕС . 6| 6943 |22.06.2017 Борисов ще предложи Европейският банков орган да се премести от Лондон в София . 5| 13427 |22.06.2017 Бонев: Тези, които са ругали най-много Борисов, са най-големите му лизачи

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads