Реклама / Ads
8| 8549 |14.05.2017 НОВИНИ

Нинова за Борисов: Преоблякъл се Илия - пак в тия

.
Корнелия Нинова на пленума
Преоблякъл се Илия - пак в тия. Така лидерът на БСП Корнелия Нинова определи действията на новия премиер Бойко Борисов. Тя разкритикува правителството за първите му решения, сред които издигането кандидатурата на Мария Габриел за евродепутат без консултации.
 
Според Нинова ГЕРБ и Обединените патриоти са се отказали от много от предизборните си обещания и са заблудили хората. В началото на днешния пленум соцлидерката се обърна към своите с призив за по-усърдна работа и засилване влиянието на партията, така че да привлече разочарованите от управляващите граждани.

2,5 млн. българи бяха подведени от предизборни обещания и излъгани от следизборните действия на ГЕРБ и Обединени патриоти (ОП). Нинова изтъкна, че ОП са се отказали от предизборните си обещания. По груби сметки само след месец и половина след изборите около 2,5 млн. българи са подведени от предизборни обещания и излъгани от следизборните действия на ГЕРБ и ОП, категорична бе Нинова.

От друга страна тя припомни, че в парламента има една тема, по която всички депутати постигнаха съгласие за общи действия, а именно бъдещето на България в ЕС и председателството на Съвета на ЕС. „Въпреки това без дискусия в парламента, дори без информация правителството „Борисов – 3“ определи българския еврокомисар. Заради игрите с Ирина Бокова и Кристалина Георгиева загубихме важен ресор и получихме дигитализация“, заяви лидерът на БСП. Заявили сме, че ще бъдем опозиция на управляващите в парламента, но това трябва да се случва и по места. Оставаме последователни към хората, които ни подкрепиха и категорична алтернатива на ГЕРБ и ОП, посочи Нинова.

Националният съвет на социалистите започна в 11 ч. Първата част, включително и изказването на Нинова, бяха открити за медиите. Частта, в която ще се обсъждат промените в устава, са закрити.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 4104 |11.05.2017 Борисов: Бизнесът може да получи още много от плана „Юнкер” . 0| 3845 |10.05.2017 Корнелия Нинова: Няма да оставим Мая Манолова сама в битката с ЧСИ . 2| 5683 |10.05.2017 Мая Манолова: В ЦУМ Гергов и Нинова ме натискаха да се откажа от президентството . 3| 4310 |04.05.2017 Борисов: БСП нямат право да ни казват, че се борим за власт

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads