Реклама / Ads
1| 2769 |03.12.2021 НОВИНИ

Нинова: БСП ще е социалният стълб и гаранта за стабилност на България

.
Източник: БГНЕС
Преди 5 г. точно тук назовахме досегашния модел на управление като “паралелна държава на задкулисието и народ, поробен от свои”. Започнанхме своята битка. Бяхме сами и не беше лека. Посочихме най-големите си врагове и те не бяха партия ГЕРБ, а страхът, апатията, отчаянието на хората, че нищо не може да се промени. Преди година хиляди български граждани излязоха на площадите, преодолели този страх. Ще положим усилия да се състави стабилно мнозинство. Можете да разчитате, че сме предвидими и разумни. Ще бъдем социалния стълб и гаранта за стабилност на България.
 

Това заяви от трибуната на Народното събрание лидерърт на БСП Корнелия Нинова при първото си обръщение в 47-мия парламент.

 

БСП е един от потенциалните партньори за съставянето на бъдещо правителство и формацията участва в коалиционните преговори по политики. По думите на Кирил Петков от "Продължаваме промяната" формациите са пред подписване на споразумение и е възможно до края на идната седмица да има състав на кабинет.

 

Нинова очерта като приоритет приемането на бюджет за 2022 г., но заяви, че страната ни се намира в безпрецедентна ситуация - служебен кабинет, изготвил свой бюджет, очертаващо се мнозинство, който има друга представа и невъзможност до края на годината да бъде прието нито първото, нито второто.

 

"Няма как да допуснем всичко, за което се борим от години, да остане просто празни думи. Всичко трябва да бъде облечено в числа. Ще положим усилия това да стане максимално бързо. Искаме да си свършим работата докрай, да се погрижим за хората", коментира още Нинова.

 

По думите й БСП влиза в настоящото НС с три приоритета - закони, приети с грижа за хората, а не в нечий личен и лобистки интерес, контрол върху прилагането на тези закони и справедливо правосъдие за онзи, който ги е нарушил.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 3213 |03.12.2021 Нинова: За нас председателят на НС е ясен. Няма да съм аз . 2| 2893 |02.12.2021 Позиция на ЧЕЗ Разпределение относно паднал стълб в София . 0| 2709 |29.11.2021 ЧЕЗ Разпределение монтира 636 платформи за щъркелови гнезда и обезопаси 619 стълба . 26| 19014 |28.11.2021 Корнелия Нинова: Трябва да има главен прокурор. Крум Зарков има проблем, привърженик е на Истанбулската конвенция

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads