Реклама / Ads
0| 2670 |12.10.2022 НОВИНИ

Нинова, Гуцанов и Величкова не се явиха на разпит в прокуратурата

.
Корнелия Нинова, Борислав Гуцанов и Гергана Алексова-Величкова не се явиха на разпит при прокурор Георги Иванов по жалбата на Кирил Добрев в Софийската районна прокуратура.

На 4 октомври Нинова обяви, че е получила призовка и е образувана прокурорска проверка по жалба на Кирил Добрев.

 

„Пет години Бойко Борисов си уреждаше вътрешна опозиция и я хранеше с ВЕЦ-ове, а сега включва и прокуратурата. Искат да дам на прокуратурата запис и стенограма от заседание на НС на БСП на 25 август. В призовката пише, че и от мен се изисква да връча призовки на Борислав Гуцанов и Гергана Алексова-Великова за явяването им на 12.10. при СРП. Първо няма да предоставя и един лист от партийни събрания на прокуратурата, да се снабдят с лична заповед за претърсване. Второ няма да се явим на разпит. Представител на Министерството на правосъдието да дойдат и да ме отведат принудително. Докато съм председател на БСП партията няма да влезе в техните схеми. Докато не реформират дълбоко правосъдната система на България няма да се излезе от омагьосания кръг“, заяви преди дни лидерът на БСП.

 

В отговор на тези нейни думи прокурорът Георги Иванов от СРП даде пресконференция, в която призова политиците да се въздържат от политическо говорене.

 

„Недопустими са политически изказвания, с манипулативни твърдения и които представят прокуратурата по начин, който не отговаря на обективната действителност. Изказването на Корнелия Нинова е политическо и недопустимо, и цели отклоняване вниманието на българските граждани от техните актуални проблеми, така няма да намалее престъпността, която се увеличава и всички ние страдаме от нея“, коментира още той.

 

Кирил Добрев от БСП пък обясни, че заради нарушените му права е подал молба в Прокуратурата. "След като бях изключен заради фалшификации в списъци, заради това, че нямах право да се защитя, съдът ме върна като член на Националния съвет. На последното заседание отсъствах. Първо, нямах смс или сигнал да присъствам, второ, не присъствах в списъка по нареждане на Гуцанов бях изваден от списъка. Господин Свиленски обяви, че това е техническа причина, тогава се включи г-жа Алексова и обясни, че законите в страната не важат в БСП“, подчерта още Добрев.

От призовката стана ясно, че изисканите запис и заверени копия на документи, както и екземпляр от връчените призовки, следва да бъдат изпратени в СРП в срок до 10 октомври 2022 г. "Обръщам Ви внимание, че Вашето явяване също и задължително за изясняването на фактическата обстановка и поради тази причина изпращам призовка и за Вашето явяване. В случай, че сте възпрепятствани да се явите на гореспоменатите дати и/или час, следва да се свържете с мен на горепосочения служебен телефон, за да бъде избрана друга дата или час за Вашето явяване. Ако желаете можете да се явите с упълномощен от Вас адвокат, който да присъства на снемането на писмените сведения", пише още в призовката.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 7713 |04.10.2022 Явор Божанков критикува Нинова, би му изсъхнала ръката, ако подкрепи ГЕРБ . 0| 2700 |17.09.2022 Бивш шеф на ВМЗ Сопот, назначен от Нинова, живял в къща за 4500 лв. на месец за сметка на компанията . 0| 6416 |19.08.2022 Никола Стоянов: В МИИ някои трябва да каже „Царят е гол“. Не Нинова, Методиев е бил министър . 0| 62058 |10.08.2022 Вижте доходите и имотите на Кирил Петков, Нинова, Янев, Спецов, Заков, Сандов

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads