Реклама / Ads
2| 2849 |02.11.2022 НОВИНИ

Нинова намекна, че Съдебна охрана чукнала на вратата й след срещата с Гешев. Прозря пореден опит за преврат

.
Не знам дали това, което ще ви кажа, има връзка с вчерашната ни среща с главния прокурор Гешев, но само ще изложа факти. Днес сутринта, в 07:30 часа, в дома ми дойдоха двама униформени от Съдебна охрана, а те по закон изпълняват принудително довеждане. Прокуратурата се опита се намеси във вътрешнопартийните дела на БСП. Отказахме да предадем документи от решения на нашите колективни органи, както и да се явим на разпит, на който да даваме обяснение как и защо сме гласували вътре в партията, по време на Националния съвет.
 

Това заяви лидерката на левицата Корнелия Нинова пред журналисти в кулоарите на парламента.

 

Според нея прокуратурата е разширила обхвата на лицата, към които проявяват интерес за разпит.

 

“Вече викат на разпит преброителите в Националния съвет на БСП. Принуждават ме за пореден път аз да връчвам призовки на членове на партията за разпит. Да обърна внимание на господата прокурори, че председателят на партията не е работодател на членовете на партията, така че няма да изпълня това указание - да връчвам призовки на хора, които да обясняват защо Кирил Добрев не е присъствал на заседание на Националния съвет, на което той присъстваше ", добави Нинова.

 

Лидерката на левицата заяви, че са сезирани посланиците на европейските държави, а освен това и Инспектората към Висшия съдебен съвет, който е с изтекъл мандат.

 

“Вчера не получихме нито един смислен отговор кои са политиците, които са получавали пари в чували от КТБ, ще се стигне ли до внасяне на обвинителни актове за определените от АДФИ и Сметната палата измами при строителството на водопровод в Перник, определените като престъпления изхарчени пари за ремонт на язовири, подадените от нас сигнали. Нито един смислен отговор. Но прокуратурата е решила, че през това време трябва да се занимае с вътрешнопартийните въпроси на БСП. Няма да стане така. Преживели сме много опити за вътрешнопартийни преврати и този няма да им се получи. Няма по този начин да поставят БСП на колене по който и да е въпрос”, отсече яростно Нинова.

 

Нинова прозря порочно разпределение на жалбите, подадени от Кирил Добрев, които отивали при един и същи прокурор, въпреки “случайното разпределение”. 

“Изводите оставям на вас”, допълни лидерката на БСП. Тя отказа да посочи името му, за да не се дава фокус върху името. Според нея прокуратурата се използва като бухалка за решаване на вътрешнопартийни спорове.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 2604 |02.11.2022 Прокуратурата вика на разпит Корнелия Нинова с призовка . 6| 17365 |02.11.2022 Йордан Иванов, ДБ: Този път Нинова е пила турско кафе с Борисов . 8| 3184 |26.10.2022 Любомир Каримански: Преди два месеца Нинова каза едно за бюджета, сега друго . 5| 3153 |25.10.2022 Нинова уверява: Няма “хартиена коалиция” с ГЕРБ и ДПС

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads