Четвъртък, 23 Ноември 2017, 02:00
Frognews
16| 3713 |27.05.2016

Нинова към културните дейци: Имаме нужда от вас

.
Корнелия Нинова
По случай 24 май, Ден на българската просвета и култура и на славянската писменост, председателят на БСП Корнелия Нинова събра хора, посветили живота си на образованието, науката и културата.

Тя благодари на всички присъстващи и сподели, че тази знакова дата е нашият национален принос в човешката цивилизация. „Моля да приемете една наша грижа и едно наше обръщение към вас. Грижа за това, че годините на прехода и демокрацията сложиха тежък отпечатък върху образование, наука, култура и духовност. Помогнете ни да променим това. Вие можете да дадете съдържание на израза „духовни водачи на нацията” и ние имаме нужда от вас”, каза пред събралите се лидерът на левицата.

 

„Празнуваме достойнството на един народ, който е осъзнал, че без книжнина на собствен език, без образование и духовност няма път напред. Празнуваме вас, защото вие сте хората, които създавате, възпитавате и предавате тази духовност нататък. Приемете нашето истинско, човешко, българско уважение към това, което правите и едно голямо благодаря”, обърна се Нинова към всички присъстващи.

 

„Тази вечер сме поканени от председателят на БСП Корнелия Нинова да отпразнуваме този светъл празник. Винаги съм казвал, че 24 май е ден на гордост за нас българите”, сподели пред събралите се доайенът на българското кино и зам.-председател на БСП проф. Стефан Данаилов. Той благодари на всички дошли с думите: „Благодаря ви от сърце на всички вас, които уважихте тази покана и успяхте да дойдете и се надявам да се видим отново на традиционен празник, какъвто е Деня на будителите”.

 

„Ние имаме една нова България – това са нашите млади хора. Тези хора изпитват жажда за идеал, за криле. Трябва да им дадем надежда, вяра, да ги привържем към българщината. Имаме нужда да си повярваме”, това бяха думите на акад. Антон Дончев, с които той се обърна към всички. Големият писател помоли събралите се да вярват в българското и да предадат вярата на младите хора. 

 

На събитието присъстваха и стотици културните дейци, като Ценко Минкин, председател на съюза на композиторите, бивият председател на Съюза на художниците Йоан Мирчев, проф. Андрей Даниел от Художествената Академия, Иван Гранитски, издатество „Захари Стоянов”, театралите Виолета Гиндева и Димитър Герасимов както и много други дейци на образованието, науката и културата.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

. Учени: Мръсен въздух - малки сперматозоиди? 1| 2155 |22.11.2017 . Гърция бeснее, че Германия спря действието на Шенген за гърци 1| 2239 |22.11.2017 . Марешки: С неплатените данъци на ”Лукойл” може да се спонсорират руските пенсионери? 0| 2234 |22.11.2017 . Велислава Кръстева: Ахмед Доган никога не е излизал от политиката 6| 2370 |22.11.2017

КОМЕНТАРИ

Реклама
Реклама
Реклама

БЛОГОВЕ

Ние използваме "бисквитки", за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия

Разбрах