Реклама / Ads
14| 3665 |02.12.2021 НОВИНИ

Нинова категорична: Нито има договорка за ротационен принцип, нито аз да бъда първият председател на НС

.
Корнелия Нинова
Нито едно от имената, които се спрягат като заявени от нас като претенции за министри и министерства не отговаря на истината. Тези имена не са обсъждани вътре в партията, ние сме партия с ред и правила. От едно писмо от партия излезе информация, че 4-те партии сме се договорили председателят на Народното събрание да се избира на ротационен принцип за по 1 година от 4-те партии и аз ще съм първият. Това категорично не отговаря на истината. Такава договорка нямаме нито за ротационен принцип, нито, че аз ще съм първият председател на Народното събрание. Това заяви на брифинг лидерът на БСП в оста
 

Думите й идват след разпространено писмо, подписано от главния секретар на ДСБ - една от партиите в „Демократична България“, и изпратено до членовете на Изпълнителния съвет. От него ставаше ясно, че четирите формации, преговарящи за съставяне на правителство – „Продължаваме промяната“, БСП, „Има такъв народ“ и „Демократична България“,са се договорили шефът на парламента да се сменя всяка година на ротационен принцип. Идеята била при пълен мандат всяка от четирите формации да има председател на парламента. Според тази информация ротацията щяла да започне с председателя на БСП в оставка Корнелия Нинова.

 

„Потвърждаваме отново волята си да има редовно правителство и ще положим всички усилия, не участваме в задкулисни договорки. Очакваме мандатоносителя „Продължаваме промяната“ да свикат лидерска среща на 4-те партии, за да изчистим спорните въпроси и да надградим експертните“, заяви още тя. По думите й обаче са останали спорни въпроси след проведените преговори.

 

„Да се подготви писмено коалиционно споразумение, с ясно разписани ангажименти по дати и по месеци“, настоя лидерът на БСП в оставка.

 

Тя добави, че такъв проект на коалиционно споразумение трябва да мине през Националния съвет на левицата.

 

„При нас такива решения не се вземат нито от председателя, нито от работни групи. Сред като получим проекта за коалиционно споразумение, свикваме другата седмица присъствен Национален съвет, след това ще се обсъждат постове“, поясни Нинова.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 42| 26285 |02.12.2021 Евгений Дайнов: Нинова за оцеляването си ще пожертва не само БСП, но и коалиционното правителство . 39| 11237 |02.12.2021 Договорка за коалиция: Шефът на парламента да се сменя всяка година. Първа е Нинова . 8| 15698 |01.12.2021 Журналистът Борис Ангелов: За ”лявата ръка” на Нинова Вяра Емилова, Гущеров, Младен Михалев, изборите и плажните ивици . 16| 3247 |29.11.2021 Нинова иска коалиционно споразумение преди преговорите за министри

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads