Реклама / Ads
6| 3885 |10.12.2020 НОВИНИ

Нинова: Мерките на правителството са временни и предизборни

.
Корнелия Нинова
Мерките, които правителството предлага са временни и предизборни. Няма как да решиш проблемите на пенсионерите с 50 лева до март. Парламентът се превърна в място за приемане на лобистки закони, на закони в ущърб на хората.
 

Този коментар направи лидерът на БСП Корнелия Нинова в ефира на Българската национална телевизия. 


“Нашият социално-икономически пакет за справяне с кризата струва с около 500 милиона по-малко от този на правителството. Обикновено ни обвиняват, че предлагаме огромни харчове”, посочи още Нинова. 


Нинова посочи, че приемането на промените в Кодекса на труда и увеличаването на извънредното работно време, което ощетява трудовите права на хората е един от примерите за лобизма в НС. Лидерът на левицата посочи и законът, с който тихомълком депутатите се опитаха да разрешат отново строителството по българското Черноморие и узаконяването на иначе незаконни строежи, какъвто е този на Алепу. 


“Няма как с нашите гласове тази политика да стане възможна и тези закони да минават. Това е нашият бойкот”, посочи тя.


Извънпарламентарна партия не прави 284 алтернативни предложения по бюджет на правителство. Да не говорим, че може би няма друга такава практика и друга партия, която да е предлагала алтернативен бюджет, ние го правим 4-та година. Извънпарламентарна партия не говори в продължение на 3 дни и денонощия почти по бюджета в защита на своите алтернативни предложения срещу 5 минути говорене от управляващите. По-скоро по бюджетната процедура те се държаха като извънпарламентарна партия. Едно-две изказвания по процедурни въпроси, не по политики", допълни тя.


Лидерът на БСП изтъкна, че социалистите работят от 4 години да са алтернатива.


"Дали сме такава, ще решат българските граждани на изборите. Работим още от първата година на този мандат, когато отказахме да станем съпридружни на тази коалиция на управление. Знаете, че имахме предложения да бъда председател на парламента, да имаме министри. Не само това, реформата в партията, която направихме, мисля, че показа едно алтернативно мислене за ролята на политическите партии в българския обществен живот", коментира още Нинова.


По думите й БСП е единствената партия, която в момента слага на масата конкретни предложения за политики и реформи преди изборите.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 15| 3965 |09.12.2020 Нинова: БСП има алтернативен Национален план за възстановяване и устойчивост . 8| 3604 |09.12.2020 Правителството ще отпусне над 22 млн. лева за животинска плазма, от която се извлича противозмийска отрова . 22| 4658 |09.12.2020 Експерт: Данните не показват, че можем да смекчим мерките . 25| 3992 |09.12.2020 Учен от БАН: Ваксината ще спаси много животи, но 1-2 години трябва да спазваме мерките

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads