Реклама / Ads
5| 4472 |30.06.2019 НОВИНИ

Нинова предложи отстраняване на Валери Жаблянов от ИБ на БСП

.
Корнелия Нинова
Днес в 12 00 часа започна закритото заседание на Националният съвет на БСП. Корнелия Нинова предложи на Пленума на БСП съставът на Изпълнителното бюро на партията да се разшири от 15 на 20 души. Лидерът на партията предлага още от ръководния орган да бъде отстранен Валери Жаблянов.
 

Сред мотивите за отстраняването на Жаблянов са нарушен екипен принцип, липса на активност в идейните дискусии, както и неучастието му в Парламентарната асамблея на Съвета на Европа.

 

На вниманието на Бюрото са предложени кандидатурите на общинския съветник от Столичния общински съвет Милка Христова, депутатите Стоян Мирчев, Георги Свиленски, Весела Лечева и Манол Генов, както и на председателят на Младежкото обединение в БСП Николай Бериевски.

 

Идеята на Нинова е по този начин да се разшири кръгът на лицата, които взимат решения за партията. Нинова е поискала повече депутати в Изпълнителното бюро, за да се подобри връзката на органа с парламентарната група, както и повече представители на местната власт.

 

"В БСП настъпиха трайни и дълбоки промени. Критичното мнение се отстранява, а политиката, която се води от председателката деформира всички форми на демокрация и се оформя еднолично управление", заяви по-рано днес пред централата на БСП преди пленума на столетницата Валери Жаблянов.

 

Жаблянов припомни, че БСП не е на председателя си, понесла е много през годините, но е партия, която ще продължи да отстоява позициите си.  Той заяви, че се надява политическия доклад да не е причината за неговото отстраняване, защото той му е бил възложен именно от Корнелия Нинова, след това подкрепен от Националния съвет, както и от конгреса, което означава, че всички са били съгласни с него. 

 

Дневният ред на заседанието включва три точки. Членовете на Пленума ще изберат председател на Националния предизборен щаб на БСП за предстоящите местни избори през октомври. Съвместно с Общопартийната контролна комисия Пленумът ще разгледа решение за актуализиране на структурата, щата и бюджета на Националния съвет на БСП за 2019 година. Пленумът ще разгледа и предложение за промени в състава на Изпълнителното бюро на партията. Това ще е петата промяна в ръководството на партията, след като то бе конструирано на 21 май 2016 г.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 26| 5579 |29.06.2019 Нинова към Борисов: Да кажете нещо за корупцията в страната? . 11| 4059 |26.06.2019 Нинова: Надвзетите пари ще ни бъдат удържани от следващата субсидия . 3| 4189 |25.06.2019 Нинова: Предложихме разумен разговор за субсидиите. ГЕРБ и ОП отказаха . 4| 4683 |21.06.2019 Нинова: Гражданите бяха употребени в политическата игра на Борисов

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads