Реклама / Ads
20| 2814 |25.05.2023 НОВИНИ

Нинова: Сменяме Гешев с Пешев. Това не е съдебна реформа. БСП е против ротационното правителство на ПП и ГЕРБ

.
Сменяме Гешев с Пешев. Това не е съдебна реформа. Тази едноръка коалиция на джентълмените ПП-ДБ предлагат главният прокурор да бъде разследван от следовател, а ГЕРБ-СДС от съдия. В съдебната система ще стане хаос срещу хаос.
 

Това заяви пред bTV лидерът на БСП Корнелия Нинова по повод заявката за ротационно правителство между ПП-ДБ и ГЕРБ и намеренията за съдебна реформа. 

 

До този момент левицата не е коментирала идеята, появила се в началото на седмицата. Пред Българската национална телевизия Борислав Гуцанов от редиците на червените също заяви, че БСП няма да подкрепи предложението за ротационен кабинет.

 

Според Нинова се подготвя “безпринципно ротационно правителство”. 

 

“Това е коалиция, сглобена от омерта и желание за власт. Това е коалиция, която да спаси Бойко Борисов от отговорност и още няколко души от “Продължаваме Промяната”, заяви категорично лидерката на червените. 

 

“БСП ще бъде опозиция на кабинет ГЕРБ-ПП-ДБ. Който се е прегърнал с Бойко Борисов е приключил, каза Нинова и изброи партиите, които ги няма - ВМРО, Атака, НФСБ, АБВ. 

Тя обясни, че е нямало нужда БСП да полагат усилия да питат партийните си органи дали да подкрепят ГЕРБ.

 

Нинова уточни, че решението на БСП да не подкрепи ГЕРБ-СДС за първия мандат няма нищо общо с твърденията на главния прокурор Иван Гешев. 

 

“ГЕРБ и ПП-ДБ започнаха по обратния ред - първо си сложиха партийния премиер и партийната програма и още отначало сбъркаха реда”, коментира Корнелия Нинова. 

“Тези разговори не бяха сериозни, а опит да се притисне ПП и ДБ да съставят правителство с първия мандат”, смята Нинова. 

 

Лидерката на левицата обаче заяви, че БСП няма да е в опозиция заедно с “Възраждане” на Костадин Костадинов. 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 2917 |25.05.2023 Ще поиска ли Гешев имунитета на Делян Добрев? . 4| 2736 |25.05.2023 Пленумът на ВСС се захваща с искането за отстраняването на Гешев . 8| 2813 |24.05.2023 Войната на прокурорите: Проверяват Сарафов като шеф на НСлС. Той пита Гешев ли е дал нареждането, оплаква се от натиск . 5| 2635 |23.05.2023 Прокурори от ВСС настояват Гешев да покаже мъжество и достойнство и да излезе в отпуск

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads