Реклама / Ads
11| 4365 |22.05.2023 НОВИНИ

Нищо такова? Прокуратурата не бави, а активно работи по “БарселонаГейт”. Превеждала документи

.
Прокуратурата напълно отрече да държи на трупчета разследването по “БарселонаГейт”, замесил лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в скандал с къща в Барселона, манекенки и пране на пари. Според официалната информация на държавното обвинение по случая се работи активно, а последните постъпили справки показват, че в момента в Софийска градска прокуратура се превеждат предоставени от други държави документи.
 

Междувременно обаче Софийска градска прокуратура се занимава със сигнала, внесен от заместника на Иван Гешев Борислав Сарафов, в който той твърди, че главният прокурор е злоупотребявал с влияние, упражнявал е натиск върху свои колеги и е протакал разследването по БарселонаГейт. СГП дори извика Гешев на разпит като не е съвсем ясно явил ли се е обвинел №1 днес в сградата, или не. 

 

Изглежда обаче обвинението само опровергава тези твърдения, въпреки че ги проверява. 

“Видно от последните постъпили справки от СГП, по делото се извършват преводи на предоставени от компетентните органи на други държави огромен обем документи, въз основа на които предстои назначаване на съдебно-счетоводна експертиза и провеждане на допълнителни разпити на редица свидетели.

 

В съответствие с действащия Наказателно-процесуален кодекс произнасянето с акт на наблюдаващия прокурор по съществото на делото се осъществява след като по досъдебното производство са извършени всички действия по разследването, необходими за разкриване на обективната истина.

 

В този смисъл разпространяваните чрез медиите твърдения, че делото “Барселонагейт“ е “на трупчета“ не съответстват на фактическото положение и имат за цел да затруднят работата на ПРБ, да осуетят законосъобразното развитие на досъдебното производство и да обслужат нелегитимни политически интереси”, посочват от обвинението. 

 

Обвиненията, че прокуратурата и в частност Гешев държат “БарселонаГейт” на трупчета не са от вчера. В обществено-политическото пространство такива тези са били излагани неведнъж. Скандалът стигна точка на кипене обаче, когато заместникът на Гешев Борислав Сарафов заговори, че обвинител №1 умишлено държи “БарселонаГейт” в шкафа и не позволява на разследването да стигне своята развръзка. 

 

ФрогНюз

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 22| 3164 |21.05.2023 Лена Бориславова: Не може да има справедливост, когато прокуратурата е като кол център за политици . 11| 3067 |20.05.2023 Проф. Вълчев: Събитията в прокуратурата е подходящо да се обсъждат в НАТФИЗ . 7| 2625 |19.05.2023 “Възраждане” се прицелиха в гуверньора на БНБ. Задкулисно унищожавали българския лев . 5| 3330 |19.05.2023 „БОЕЦ“ внесе в прокуратурата два сигнала за корупция - срещу Халил Литяфов и Бойко Борисов

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads